Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Negocierile pentru dezbaterea Ponta-Iohannis au eşuat

ro

08 Nov, 2014 11:04 2067 Marime text
Potrivit antena3.ro, pentru prima oară după 25 de ani, românii ar putea fi nevoiţi să-şi aleagă preşedintele fără o confruntare directă între candidaţi.

Negocierile PSD - ACL pentru dezbaterea prezidenţială au eşuat, iar întâlnirea Ponta -Iohannis este din ce în ce mai puţin probabilă. În timp ce echipa lui Ponta propune patru dezbateri la patru televiziuni, oamenii lui Iohannis propun cel mult o confruntare.

După o oră de negocieri, cele două echipe au rămas fiecare pe poziţia ei. Social-democraţii insistă pentru patru dezbateri la televiziunile de stiri, iar cei de la ACL doresc o dezbatere pe teren neutru. 

Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Fore Royal 09 Nov, 2014 00:51 Motivul refuzului confruntarii in formatul celor 4 dezbateri: B1, Realitatea, RTV, Antena 3 se acuza reciproc de partinire (propaganda), cu exceptia ultimelor doua intre ele. Acesta e un fapt notoriu. Prin urmare, niciuna dintre televiziuni nu va putea admite la final ca ansamblul celor 4 dezbateri s-a desfasurat intr-un cadru nepartinitor. Ca un corolar, cele 4 televiziuni recunosc ca ansamblul celor 4 dezbateri nu poate forma o opinie corecta si relevanta pentru public. De asemenea, studiourile de stiri sunt intrebuintate pentru dezbaterea actualitatii cotidiene, or alegerea presedintelui este un eveniment extraordinar, solemn, ce nu corespunde actualitatii cotidiene. Prin urmare, studiourile de stiri nu pot asigura solemnitatea unei dezbateri prezidentiale. Solemnitatea momentului ar fi inlaturata si de faptul ca moderatorii de stiri se acuza reciproc de partinire. Motivul propunerii unui cadru neutru: Asigura o suprafata plana ce va scoate in relief pentru public punctele tari si punctele slabe ale fiecarui candidat. In acest fel, devine mai usoara formarea unei impresii corecte si se reduce riscul dezamagirii pentru votantii ambelor tabere.