Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Românii din Diaspora cer mai multe secții de votare pe bază de voluntariat

ro

08 Nov, 2014 13:00 1395 Marime text
După ce BEC a anunțat că MAE poate suplimenta numărul secțiilor de votare din străinătate, românii din Diaspora fac și ei cereri în acest sens. Potrivit stiripesurse.ro, românii vor creșterea numărului de secții și propun o acțiune de voluntariat în cadrul acestora.

Conform aceleiaşi surse, este și cazul unei românce din Munchen, care a trimis o solicitare în acest sens. Aceasta cere suplimentarea numărului de secţii de vot din străinătate pe baza de voluntariat.  „Vă transmit cererea mea pentru suplimentarea numărului de secţii de vot din străinătate pe baza de voluntariat cu rugămintea de a lua act de ea. Menţionez că am făcut parte dintr-un birou electoral la alegerile anterioare. (n.r. referendumul din 2007). Mai departe, doresc să precizez că în anul 2007, în sediul Consulatului General al României din München, aflat în aceeaşi clădire, au funcţionat concomitent două secţii de vot".

Aceasta a mai precizat că „În opinia mea, cf. art. 12 alin.  (2) al Legii nr. 370 / 2004, acordul guvernelor din ţările respective este necesar doar în cazul în care se înfiinţează secţii de vot  în alte localităţi decât cele în care îşi au sediul misiunile diplomatice sau oficiile consulare”.

Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii