Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toro şi Szilagyi demisionează din funcţiile din PPMT

ro

03 Nov, 2014 17:24 1283 Marime text
Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, şi candidatul partidului la prezidenţiale, Szilagyi Zsolt, vicepreşedinte al PPMT, au anunţat astăzi că îşi depun demisiile din funcţii, asumându-şi răspunderea pentru rezultatul alegerilor.

Toro T. Tibor a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că „Partidul nostru nu a putut să contrabalanseze acţiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reuşit să convingem suficienţi alegători maghiari de faptul că politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă, coruptă, astfel că mulţi nu s-au prezentat la vot. Ca preşedinte al PPMT, îmi asum răspunderea pentru rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale şi îmi voi înainta demisia din funcţie la şedinţa de sâmbătă a Prezidiului Naţional al partidului, care va avea loc la Târgu Mureş“.

Szilagyi Zsolt a anunţat, în aceeaşi conferinţă de presă, că îşi va înainta demisia din conducerea PPMT, partid al cărui vicepreşedinte este. „Această campanie a fost una de succes pentru că am introdus în discursul politic românesc teme curajoase - cele ale regionalismului şi ale federalismului. O realizare este faptul că am stabilizat numărul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidenţiale am reuşit să mobilizăm aproape 53.000 de alegători. Pe de altă parte, nu am reuşit să avem o creştere semnificativă, drept pentru care îmi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia şedinţei de sâmbătă. Îmi asum răspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de când am acceptat să candidez“, a precizat Szilagyi.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii