Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Peste 50% dintre constănţeni s-au prezentat deja la urne Constanța votează președintele României

ro

02 Nov, 2014 07:07 2452 Marime text
Astăzi, are loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2014, prilej cu care 14 candidaţi vor încerca să ocupe fotoliul de la Cotroceni.

În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanente, sunt aşteptaţi la vot 632.188 de cetăţeni cu drept de vot.

Todată, la nivelul judeţului, sunt organizate 552 secţii de votare.

Secţiile de votare vor fi deschise până la ora 21.00.

Update ora 11.20

Lista secţiilor de votare şi unde votează fiecare elector din Constanţa poate fi consultată AICI.

Update ora 11.23

8,20% dintre constănţeni şi-au exercitat dreptul constituţional de a vota până la ora 10.00. Constanţa se afla pe locul patru între judeţe în privinţa prezenţei la vot. Până la această oră nu s-au înregistrat incidente privind procesul de votare în judeţul Constanţa. În primele trei ore ale dimineţii, 51.712 de constănţeni au votat din totalul de 630.361 de persoane aşteptate astăzi la urne. La nivel naţional, doar 6,53% dintre români au ieşit la vot.

De asemenea, 46 de persoane aflate în arest preventiv la IPJ Constanţa au cerut să voteze, aproximativ jumătate din persoanele aflate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv de la Poliţia din Constanţa.

Update ora 11.25

Senatorul Gigi Chiru a votat la secţia nr.3 din Constanţa puţin înainte de ora 11.00.

Update ora 12.40

Preşdintele Băsescu a declarat, după ce a votat la Colegiul A.D.Xenopol, că este momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte. „În primul rând, este clar pentru mine că este momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte, după zece ani, va veni alt tip de preşedinte. Problema este să fie un preşedinte care să continue consolidarea statului de drept şi care să facă România frumoasă“, a spus şeful statului.

Update ora 12.54

Primarul Radu Mazăre a fost să voteze, însoţit de oameni din cartierul Henri Coandă, la Şcoala numărul 24 din Constanţa. Edilul a spus că viitorul preşedinte ar trebui să cunoască problemele Constanţei.

Update ora 14.06

Sesizare în legătură cu o presupusă acţiune de turism electoral la Mihail Kogălniceanu. Poliţia spune că sesizarea nu se confirmă

Update ora 14.15

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie, oamenii legii au fost sesizaţi de către o persoană care susţinea că în curtea Centrului Şcolar „Albatros” din Municipiul Constanţa, unde sunt organizate secţiile de votare 115 – 119 au fost găsiţi mai mulţi fluturaşi cu însemnele electorale ale unui candidat la prezidenţiale. „S-a organizat o echipă de cercetare care în urma verificărilor a identificat în curtea Centrului Şcolar „Albatros” la o distanţă de 20 de metri de calea de acces pe spaţiul verde un singur fluturaş”, declară reprezentanţii IPJ Constanţa. Potrivit poliţiştilor, nu s-a confirmat continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia.

De asemenea, ieri, un consilier local din cadrul Consiliului Local Băneasa a sesizat organele de poliţie că, în perioada 14-24 octombrie 2014, factorul poştal din localitatea distribuit pliante electorale în cuprinsul cărora erau stipulate îndemnuri împotriva unuia dintre candidaţii la preşedinţie. Poştaşul a recunoscut că a distribuit 20 de astfel de pliante, dar că nu este membru al vreunei formaţiuni politice şi că pliantele au fost primite de la Agenţia 3 Medgidia, de care aparţine, cu precizarea de a le distribui  diferitelor persoane cu prilejul distribuirii pensiilor, potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa. „Nu a rezultat că cei care au primit pliantele au fost îndemnaţi în vreun fel să voteze sau să nu voteze vreun candidat anume la alegerile prezidenţiale din data de 02.11.2014. În cauză s-a luat legătura cu procurorul de caz care a apreciat că aspectele reclamate nu întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni sau contravenţii”, apreciază poliţiştii constănţeni.

De asemenea, filiala din Constanța a unui partid politic a sesizat Biroul Electoral Județean Constanța și Serviciul Poliției Rutiere Constanța asupra unui presupus caz flagrant de turism electoral petrecut în localitatea Mihail Kogălniceanu.
 
Potrivit celor care au făcut sesizarea, în jurul orei 12.00, pe listele suplimentare din secțiile de votare 483 și 484 din incinta Grădiniței „Piticot” au votat 46 de persoane din județul Botoșani. Acestea ar fi fost aduse în localitate cu un autocar. Reprezentanţii IPJ Constanţa spun că cele semnalate în sesizare nu se confirmă.

Update ora 14.22

S-a încheiat procesul de vot la Penitenciarul Poarta Albă şi la secţia exterioară de la Valu lui Traian. 1.050 de persoane private de libertate din cele 1.061 care au dreptul de vot au solicitat să voteze. Procesul de votare s-a încheiat fără incidente la ora 13.45, potrivit reprezentanţilor penitenciarului.

Update ora 14.32

Până la ora 13.00, în judeţul Constanţa s-a înregistrat cel mai mare procent al prezenţei la vot din România, de 24.33%.

Update ora 14.48

La nivel naţional, pe mediul urban Constanţa se situează pe locul doi cu 25.11%, iar la nivel rural se situeză pe locul nouă cu 22.39%.

Update ora 15.36

Un membru din comsia de vot de la una din secţiile de votare din comuna Rasova a fost nevoită să plece. O tragedie s-a petrecut în familia sa. Potrivit primarului Dorel Alexandru, „soţia bărbatului care a fost găsit de dimineaţă decedat de către colegii de serviciu a fost nevoită să plece, lăsând în locul său locţiitorul”

Update ora 16.16

Mii de români stau la cozi la secţii de votare din străinătate ca să îşi exercite dreptul constituţional de a alege. Londra, Paris, Munchen sau Chişinău sunt câteva din oraşele Europei unde românii votează.

Update ora 17.00

Pe listele suplimentare din judeţul Constanţa se găseşte un număr mare de votanţi, peste 11.000.

Update ora 18.11

Până la ora 16.00, prezenţa la vot în judeţul Constanţa a fost, în mediul urban, de 39,44%, potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Judeţean. În ceea ce priveşte mediul rural, prezenţa a fost, în judeţul Constanţa, de 36,93%.
Din punct de vedere al prezenţei la vot în mediul urban, la ora 16.00, judeţul Constanţa se află pe locul 4 la nivel naţional, în vreme ce din punctul de vedere al prezenţei din rural, abia pe locul 17.


Update ora 20.00

51,96% dintre constănţenii cu drept de vot s-au prezentat la urne până la ora ora 19.00, arată cifrele publice ale Birolului Electoral CEntral de la ora de referinţă. Astfel, din cele 630.361 de perosoane aşteptate la vot, au pus ştambpila pe candidatul preferat 327.555 de cetăţeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii