UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 Politicienii României unde și pentru ce au votat. Declarații la urne
UPDATE Alegeri prezidențiale 2019: Politicienii României unde și pentru ce au votat. Declarații la urnePrimarul Capitalei Gabriela Firea și ministrul de Interne Marcel Vela s-au prezentat duminică, ora 7.00, la urne. Gabriela Firea a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie în care „toți cetățenii să fie respectați”.
Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie care să meargă înainte și a votat cu inima și din inimă pentru români.
UPDATE 1: Premierul Ludovic Orban a votat, de diminieață, la o secție de vot din Doborești, Ilfov. Orban a spus că nu are emoții cu privire la victoriei candidatului pe care îl susține, ci doar asupra scorului pe care îl va obține și a declarat că a votat pentru „o Românie in care fiecare român să ducă o viața normală, firească. Am votat pentru o Românie care să se dezvolte, în care legea e lege pentru toți”.
UPDATE 2: Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a votat duminică, la o secţie de la Şcoala nr. 46 din Sectorul 2 al Capitalei, pentru "o Românie educată", "în care normalitatea se impune".
UPDATE 3: Președintele în funcție, Klaus Iohannis, candidat pentru al doilea mandat de șef al statului a mers la urne la ora 9. Klaus Iohannis a fost însoțit la vot de întreaga sa echipă de campanie.
„O zi foarte foarte importantă. Am votat pentru o Românie modernă, europeană, normală și vă invit să veniți la vot. E o zi extrem de importantă, votăm pentru viitorul României. Pentru direcția în care vom merge mai departe. E ziua campionilor cu ștampila de vot în mână. Sigur că am emoții și am așteptări să vină cât mai mulți români la vot. Cu ceva emoții, așteptăm diseară rezultatul votului”, a transmis Iohannis la ieșirea de la urne.
UPDATE 4: Ion Iliescu, fost lider PSD și fost președinte al României, a cerut urna mobilă. Ion Iliescu a procedat la fel și la primul tur. Se pare că starea de sănătate nu i-a permis să mai meargă la vot, însă Iliescu a decis să își exercite acest drept de acasă, așa cum are posibilitatea legală să o facă.
UPDATE 5: Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a votat duminică la Şcoala generală numărul 5 din Buzău, la final declarând că în opinia sa trebuie implementat votul obligatoriu pentru alegerea preşedintelui ţării, pentru ca acesta să fie legitimat de cat mai mulţi români.
UPDATE 6: Vicepremierul Raluca Turcan a votat, duminică, la Sibiu și a făcut un apel către români să meargă la vot: „Realmente nu mai avem timp”.
Raluca Turcan a declarat, la ieșirea de la urne, că niciodată nu a fost mai important momentul votului.
UPDATE 7: Președintele USR, Dan Barna, fost candidat la alegerile prezidențiale, eliminat în turul I, a fost la vot: „Am votat pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat, pentru ca România să continue direcția spre modernizare, spre un stat civilizat, modern.”
UPDATE 8: Fostul candidat al PMP la alegerile prezidenţiale Theodor Paleologu a declarat că în al doilea tur a votat "împotrivă", spre deosebire de primul tur, când a votat "pentru schimbare".
UPDATE 9: Vicepreşedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că a votat la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru proiectul "României normale".
UPDATE 10: Traian Băsescu, fost președinte al României, a declarat răspicat, la ieșirea de la urne, că nu a votat PSD și le-a cerut românilor să iasă la vot, în apărarea democrației.
UPDATE 11: Liderul UDMR Kelemen Hunor a votat duminică cu speranța că vor urma cinci ani mai buni pentru România. Totodată el a transmis un mesaj pentru viitorul președinte: „Să fie activ, să fie implicat, să încerce să înțeleagă problemele societății și să aibă niște priorități.”
UPDATE 12: Mihai Fifor a declarat că a votat cu inima, în timp ce Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a afirmat că a votat pentru binele fiecăruia. Ambii au îndemnat românii să meargă la vot.
UPDATE 13: Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că duminică, în ziua celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale, se face ''încă un pas'' pentru a avea o ''Românie normală''.
UPDATE 14: Dacian Cioloș a votat în Teleorman, la Sala Polivalentă din Alexandria, transmițând viitorului președinte să aibă un mandat „mai dinamic”.
UPDATE 15: Vicepreşedintele PNL Regiunea Vest, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că nu a votat pentru un preşedinte, ''pentru că acela este deja bine definit'', ci pentru o ''direcţie bună'' a României.
UPDATE 16: Preşedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, a declarat, duminică, la ieşirea de la vot, că a votat pentru un alt model de preşedinte şi pentru validarea politicilor în interesul românilor.
UPDATE 17: Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat cu candidatul despre care spune că ne va asigura în continuare cele mai înalte garanţii de securitate.
UPDATE 18: Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu, care a votat, duminică, în Alba Iulia, a afirmat că priveşte cu ''optimism'' participarea românilor din diaspora la vot, indiferent de opţiunile lor politice, exprimându-şi, totodată, speranţa ca, după aceste alegeri, să se treacă peste ''diferenţe şi ura alimentată de unii politicieni''.
UPDATE 19: Senatorul PSD Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, a votat, duminică, la secţia amenajată la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt, pentru un preşedinte ''capabil de dialog'' şi care ''nu incită la ură''.
UPDATE 20: Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că a votat cu gândul că România este casa în care vrea să regăsească armonia şi pacea.
UPDATE 21: Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne că a votat "pentru o Românie demnă în Europa şi egală cu celelalte ţări".
UPDATE 22: Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Marius Paşcan, a declarat duminică la Târgu Mureş, la ieşirea de la urne, că alegerile prezidenţiale sunt o şansă pentru ca România rămână o ţară stabilă şi prosperă şi că românii, prin votul exprimat, trebuie să se asigure că se evită, în plan extern, dublul limbaj, demagogia şi minciuna pentru care ţara a fost sancţionată.
UPDATE 23: Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, consideră că votul cetăţenilor din turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidenţiale va echilibra scena politică, şi că preşedintele nu pune pâinea românilor pe masă, dar o poate lua prin gesturile sale politice.
UPDATE 24: Fostul prim-ministru Mihai Tudose a votat la Bruxelles şi a anunţat pe Facebook că a votat "pentru redarea prestigiului formulelor matematice".
UPDATE 25: Ministrul Cătălin Predoiu a declarat că a votat duminică, la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cu gândul la Justiţie, la cetăţeni, dar şi la modernizarea statului român.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp