Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost plantaţi primii copaci la noul sediul al Ambasadei SUA

ro

15 Dec, 2010 23:05 781 Marime text
Libby Gitenstein, soţia Ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, a plantat luni, 13 decembrie, primii copaci în curtea noului sediu al Ambasadei SUA. Doamna Gitenstein a ajutat la plantarea unor cireşi în faţa intrării principale în clădire. Aceştia se găsesc în repaus vegetativ pe perioada iernii, urmând a înflori în primăvară.

Sădirea pomilor face parte dintr-o strategie de plantare ecologică gândită pentru noua ambasadă. Pentru a fi în condordanţă cu cadrul natural reprezentat de pădurile Tunari şi Băneasa, aflate în vecinătate, la amenajarea peisageră a terenului ambasadei se vor folosi diverse specii de arbuşti, dar şi un amestec de arbori cu frunzişul mereu verde şi arbori foioşi. Cele mai multe dintre plantele alese vor fi cele caracteristice regiunii. De asemenea, anul viitor vor fi plantate specii de copaci tipici Americii de Nord. În total vor fi plantaţi 250 de arbori.

Cantitatea de apă folosită pentru irigarea zonei acoperite de vegetaţie va fi cu 50% mai mică decât cea folosită în cazul unei amenajări peisagere care include mai mult gazon. Sistemul de irigare prin picurare controlează evaporarea apei şi distribuie apa direct către rădăcinile arborilor şi ale plantelor.

Amenajarea peisageră, creată de Green Shop Bucureşti, are rolul de a completa finisajele din piatră ale exteriorului clădirilor şi ale zidului de delimitare construit din piatră (travertin, calcar şi granit) provenită din România. Tot Green Shop va realiza amenajarea peisageră şi va asigura întreţinerea spaţiului verde al ambasadei. Roca folosită a fost furnizată de Titan Mar. Inaugurarea noului sediu al Ambasadei SUA este aşteptată să aibă loc în vara anului 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii