Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discursul Însărcinatului cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA, Duane Butcher, cu ocazia evenimentului dedicat fructelor de mare şi vinurilor americane

ro

03 Jun, 2013 16:28 1396 Marime text
Bun venit la degustarea de vinuri şi fructe de mare americane! Mă bucur foarte mult să văd atâţia oaspeţi distinşi prezenţi astăzi la reşedinţă. Salutăm prezenţa ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, membrilor Guvernului şi Parlamentului, reprezentanţilor industriei alimentare, de distribuţie şi de alimentaţie publică. Sunt convins că după evenimentul din această seară veţi cunoaşte mai bine calitatea deosebită, unicitatea şi aroma fructelor, vinurilor şi fructelor de mare americane.

Pe bună dreptate, Statele Unite se numără printre cei mai mari producători şi consumatori de vinuri, fructe de mare şi fructe din întreaga lume.

Producerea vinului este o artă. Producătorul de vin creează o paletă de arome, gusturi, parfumuri şi calitate care împreună reprezintă trăsătura distinctivă a unui vin bun. În plus, gusturile consumatorilor din întreaga lume s-au schimbat de-a lungul timpului, de aceea producătorii de vin au avut nevoie de mai multă inspiraţie pentru a satisface diversele preferinţe. În această seară veţi avea ocazia de a verifica dumneavoastră înşivă măsura în care California a perfecţionat acest proces.

Şi fructele de mare vor fi prezente în cadrul acestui eveniment. Vedeta va fi emblematicul homar american, pescuit încă din perioada colonială, din statul Maine până în statul Virginia. Această specie este una dintre cele mai pescuite şi mai profitabile, din punct de vedere comercial, în America de Nord.

Ca multe alte ţări, România importă homari vii, iar în această seară veţi avea ocazia să îi vedeţi mişcând (priviţi acvariile) şi să gustaţi carnea lor fragedă şi dulce (urmăriţi prezentarea maestrului bucătar).

Merişorul este un ingredient pe care mulţi consumatori interesaţi de sănătatea inimii îl introduc în dietă pentru a scădea riscul de îmbolnăvire de o boală de inimă. Merişoarele, fie ele proaspete sau deshidratate, sunt o gustare minunată şi „sănătoasă” pe care o poate savura întreaga familie.

În seara aceasta veţi degusta doar câteva dintre produsele pe care consumatorii români le vor putea savura mult mai des de acum înainte.

Presupun că sunteţi pregătiţi să degustaţi produsele americane oferite de sponsorii noştri. Vă mulţumesc tuturor pentru prezenţă, iar acum să savurăm, bineînţeles, cu moderaţie, aceste produse minunate. Noroc!

Vă mulţumesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii