Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

ro

01 Dec, 2011 00:20 1095 Marime text

Am plăcerea de a transmite, în numele preşedintelui Obama şi al poporului american, cele mai calde urări tuturor românilor cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României, pe 1 decembrie.

Statul român a fost întemeiat în urmă cu nouăzeci şi trei de ani pe aceleaşi principii democratice ale libertăţii şi egalităţii, valori comune ce reprezintă esenţa relaţiei dintre România şi SUA. Astăzi contăm pe România, pe care o considerăm un puternic aliat în eforturile comune de susţinere a stabilităţii şi prosperităţii Afganistanului, a integrării euro-atlantice a vecinilor dumneavoastră din Balcani şi a securităţii globale printr-o amplă cooperare în domeniul aplicării legii. Acestor legături de lungă durată li se adaugă semnarea în acest an a acordului privind parteneriatul strategic dintre România şi SUA şi a acordului privind apărarea antirachetă, ce marchează un nou capitol în relaţia noastră durabilă, şi aşteptăm cu nerăbdare să găsim noi modalităţi de colaborare.

Acum, când sărbătoriţi această zi specială împreună cu familia, prietenii şi cei dragi, păstraţi în minte faptul că Statele Unite ale Americii vă sunt partener şi prieten. Vă felicit şi vă urez un an plin de pace şi prosperitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii