Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezentarea noului sediu al ambasadei SUA – un exemplu de constructie verde

ro

28 Jan, 2010 17:14 2194 Marime text

BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucuresti, Romania Tel: 40 21 – 200 - 3695 Fax: 40 21- 200 - 3723

28 ianuarie 2009

Prezentarea noului sediu al ambasadei SUA – un exemplu de construcţie verde

Ambasada SUA şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au organizat azi, 28 ianuarie 2010, un eveniment interactiv „Green Café: Sediu nou pentru Ambasada SUA la Bucureşti”, dedicat reprezentanţilor mediului de afaceri din Romania interesaţi de construcţii verzi.

În cadrul întrunirii s-a prezentat proiectul noului sediu al ambasadei, care va include tehnologii şi soluţii ce au ca scop atingerea unui înalt grad de eficienţă energetică şi reducerea impactului clădirii asupra mediului.

Printre invitaţii care au susţinut prezentări în cadrul evenimentului se numără Jorge Vazquez, Directorul de Proiect pentru noua clădire a Ambasadei şi Beth Kempton, Technology Manager pentru Divizia Internaţională de Mentenanţă a Construcţiilor, Energie şi Sustenabilitate din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Evenimentul a fost deschis de Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA. „Deşi pentru mulţi aceasta poate fi o simplă clădire, pentru noi este mult mai mult de-atât. Ea este o ilustrare a angajamentului nostru pe termen lung faţă de puternicul parteneriat SUA-România. Atât pentru mine, cât şi pentru guvernul SUA este important ca noul sediu să reflecte respectul nostru faţă de cultura şi patrimoniul ţării gazdă. Noul sediu demonstrează clar angajamentul SUA de a proteja mediul înconjurător,” a declarat Jeri Guthrie-Corn.”

Steven Borncamp, Preşedintele Consiliului Român pentru Clădiri Verzi a declarat: „Acest proiect exemplar demonstrează încă o dată că, în România, construcţia clădirilor verzi eficiente energetic este posibilă şi este o bună investiţie.”

Noul sediu al Ambasadei SUA se va întinde pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, într-o zonă ce cuprinde atât spaţii rezidenţiale, cât şi spaţii comerciale, în nordul capitalei, în apropierea pădurii Tunari. La construcţia sa lucrează peste 300 de angajati, majoritatea români. Conform estimărilor, investiţia va aduce în economia românească 60-80 milioane de dolari. Printre subcontractori se numără: Bog’Art, Sommering-Mech, LaFarge, Titan Mar.

Pentru noul sediu se vor folosi vopsele şi materiale de construcţie ecologice, menite să reducă emisiile chimice şi de căldură în atmosferă. Amplasarea clădirii şi orientarea ferestrelor vor folosi la maxim lumina naturală. În interior vor exista tehnologii avansate care vor permite modificarea automată a iluminatului electric în funcţie de intensitatea luminii naturale. De asemenea, consumul de apă în interiorul şi exteriorul clădirii va fi eficientizat. Pentru a utiliza cât mai puţin spaţiu, parcarea va fi construită pe două nivele, iar amplasarea sediului se va face lângă staţii de autobuz pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport în comun.   

Departamentul de Stat al SUA este lider în proiectarea şi construirea de clădiri eficiente energetic iar proiectul noului sediu al Ambasadei SUA de la Bucureşti va obţine certificare de clădire verde. Conform politicii adoptate de către SUA, toate construcţiile publice noi trebuie să respecte standardul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) elaborat şi promovat de către US Green Building Council.
 
Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC - www.rogbc.org ) îşi propune să aducă în atenţia sectorului privat, dar şi a publicului general, proiectele de construcţii in curs de implementare  sau deja implementate în Romania respectând principiile construcţiilor verzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii