Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statele Unite ale Americii ofera spre utilizare 60 de vehicule blindate MRAP trupelor terestre romane din Afganistan

ro

21 Jul, 2010 21:32 902 Marime text

BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucuresti, Romania Tel: 40 21 - 319-4136 Fax: 40 21-319-4107

21 iulie 2010

Statele Unite ale Americii oferă spre utilizare 60 de vehicule blindate MRAP trupelor terestre române din Afganistan

Ambasada SUA se bucură să anunţe că Statele Unite ale Americii oferă spre utilizare 60 de vehicule blindate rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor (MRAP) trupelor terestre române desfăşurate în Afganistan. Primele 40 de vehicule vor sosi în Afganistan în scurt timp, celelalte 20 urmând a ajunge în toamnă. După verificare, vehiculele vor fi predate trupelor române, urmând a fi folosite de acestea pentru antrenament şi misiuni în teatrul de operaţiuni, pe durata prezenţei în Afganistan.

Vehiculele blindate MRAP sunt variante ale vehiculului MaxxPro, menite să reducă numărul de răniţi şi să asigure supravieţuirea soldaţilor în urma exploziilor minelor, a dispozitivelor explozibile improvizate şi a atacurilor cu armament de calibru mic. Caroseria în formă de V protejează echipajul de impactul exploziei. 

„Asigurarea protecţiei tuturor aliaţilor noştri este una dintre priorităţile noastre. România este un aliat ferm al Statelor Unite, trupele terestre române luptând alături de noi în provincia Zabul şi în alte zone din Afganistan”, a declarat Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein. „Aceste vehicule blindate MRAP vor fi de mare ajutor soldaţilor români în misiunile lor de patrulare, protejându-i de bombele improvizate plasate pe drumuri.”

Fiecare dintre ţările care susţin misiunea NATO în Afganistan are responsabilitatea de a oferi trupelor sale cel mai bun echipament şi cele mai bune mijloace de protecţie. Ca şi în Irak, în Afganistan, Statele Unite ale Americii fac eforturi substanţiale pentru a sprijini toate ţările partenere în operaţiuni şi pentru a suplini lipsa de echipament şi de mijloace de protecţie. SUA au furnizat deja acestora vehicule blindate Humvee, iar cele de tip MRAP vor asigura protecţie sporită soldaţilor. 

România este un valoros partener şi aliat în cadrul NATO, iar trupele sale îşi îndeplinesc misiunile din Afganistan în mod remarcabil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii