Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA lauda Romania pentru gazduirea refugiatilor din Eitreea

ro

21 Apr, 2011 22:41 909 Marime text
Suntem foarte bucuroşi că Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara găzduieşte 30 de cetăţeni din Eritreea, veniţi dintr-o tabără de refugiaţi din Tunisia, de la graniţa cu Libia. Este primul grup de refugiaţi dintre cei aşteptaţi să sosească în România din această regiune.

Apreciem în mod deosebit generozitatea Guvernului României şi a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, precum şi rolul lor în coordonarea eforturilor de asigurare în România a unui spaţiu sigur şi confortabil pentru aceşti refugiaţi, până la mutarea lor în ţări terţe. Grupul care tocmai a sosit demonstrează că eforturile comune pot oferi speranţă celor aflaţi în pericol.

SUA sunt una dintre principalele ţări în care se stabilesc în final refugiaţii. Până în acest moment, 420 din cei 637 de refugiaţi găzduiţi temporar la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara au ajuns în SUA. Apreciem eforturile susţinute şi dăruirea de care dau dovadă atât Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, cât şi Guvernul României în îndeplinirea acestor activităţi importante.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii