Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou grup de voluntari ai Corpului Pacii isi incep misiunea in Romania

ro

05 Jul, 2011 21:10 1104 Marime text

BULETIN INFORMATIV
Ambasada Statelor Unite ale Americii
Str. Tudor Arghezi 7-9 Bucureşti, România Tel: 40 21 - 200 - 3650  Fax: 40 21- 200 - 3723
          
5 iulie 2011

Ambasada SUA invită jurnaliştii la ceremonia de depunere a jurământului de către un nou grup de 36 de Voluntari ai Corpului Păcii, în prezenţa Ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein. Evenimentul va avea loc joi, 7 iulie, la ora 11:00, la reşedinţa Ambasadorului SUA din Bucureşti, str. Kiseleff, nr.21.

După ceremonie, voluntarii îşi vor incepe misiunea de 2 ani în România. În ultimele 11 săptămâni, voluntarii s-au aflat la Târgovişte pentru a urma cursuri intensive de limba română, de cultură şi istorie a României. În timpul sesiunii de pregătire, voluntarii au fost găzduiţi de familii de români.

Corpul Păcii România a luat fiinţă în 1991, la cererea Guvernului României. În prezent, 78 de voluntari lucrează în toate cele 41 de judeţe ale ţării. De la începutul programului în România, în 1991, s-au creat peste 1.000 de parteneriate de succes între voluntari americani şi organizaţii româneşti care asigură servicii.

Voluntarii şi angajaţii Corpului Păcii cooperează strâns cu partenerii locali pentru a facilita schimbul de idei, abilităţi şi experienţă între cele două state, ceea ce conduce la dezvoltarea personală şi profesională a tuturor părţilor implicate. Datorită faptului că trăiesc şi lucrează alături de partenerii lor, voluntarii Corpului Păcii şi românii pot lega prietenii pe viaţă, iar la întoarcerea voluntarilor în Statele Unite, aceştia vor promova o mai bună înţelegere a României şi a poporului român în rândul americanilor. 

Corpul Păcii este un exemplu al modului în care puterea unei idei poate schimba şi îmbunătăţi lumea în care trăim. Organizaţia a fost creată în 1961 de preşedintele SUA de la acea vreme, John Kennedy, pentru promovarea păcii şi a prieteniei, prin punerea la dispoziţie a unor voluntari americani care să contribuie la dezvoltarea socială, economică şi umană a ţărilor gazdă în care îşi desfăşoară activitatea. Peste 180.000 de americani au lucrat în cadrul Corpului Păcii în 134 de ţări, cultivând relaţiile interumane care contribuie la stabilirea unei baze pentru pace.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii