Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Impactul Cinematografiei privind Notorietatea Jocului de Ruletă

ro

04 Jun, 2024 09:49 356 Marime text
Unele jocuri din cazino s-au popularizat cu ajutorul tehnologiei, altele au profitat de nostalgia pe care o insuflă, iar unele jocuri precum Ruleta, au exploatat la maxim micile și marile ecrane.
În timp ce muzicalitatea, zarva și atmosfera agitată oferită de sloturi putea fi experimentată doar din interiorul unui cazino, Ruleta și Blackjack-ul puteau fi observate în detaliu și din filmele de Hollywood. Asta dacă faci parte din generația care nu a avut acces la internet.
Dar să fi avut aceste pelicule un impact asupra notorietății Ruletei? Să parcurgem împreună o scurtă analiză asupra modului în care cinematografia a scris istoria acestui joc de cazino extrem de popular.

Contextul și Personajele

Deși trece ușor neobservabil, contextul în care sunt prezentate jocurile de ruletă are un impact uriaș asupra percepției pe care privitorii și-o formează despre acest joc. Iar aici putem lua în calcul mai multe ipostaze și scenarii pentru cum este prezentat cadrul unui joc de ruletă.
  1. Lux și opulență - Cazinourile fizice sunt definiția luxului, a strălucirii și a vieții bogate, aceste caracteristici fiind deseori asociate cu jocul de Ruletă. Peste tot sunt prezentate oportunități financiare, oameni bogați, haine scumpe, bijuterii și evident, foarte mult glam.
  2. Personajul principal - Pilonul acțiunii și cel care pune jocul de Ruletă în valoare arătând frecvent abilități excepționale de joc și un fler misterios care cucerește pe toată lumea din jurul mesei. Personajul principal ajută la portretizarea jocului de ruletă în adevărata lui formă, mai ales în “Crupierul”, de Mike Hodges.
  3. Acțiune intensă - Un film bun te va trece implicit prin stări și sentimente, iar când succesul, fericirea și acțiunea te țin cu sufletul la gură, asociezi involuntar și jocul de ruletă cu acele sentimente.
Întreg acest cumul de factori duce astfel la o promovare a jocului de ruletă pe mai multe planuri, chiar dacă sunt toate incorporate într-un segment cinematografic. Personajele principale au rareori probleme financiare, neajunsuri, iar poveștile din filme nu sunt niciodată lipsite de adrenalină sau evenimente neașteptate.

Percepția Privitorului

În filme cu acțiune elaborată și personaje complexe precum opera renumitului Martin Scorsese, “Casino” din 1995, ruleta joacă un rol de liant între mafie și mediul în care aceasta acționează.
Într-o lume condusă de ilegalități și trafic de influență, personajele principale nu doar că sunt surprinse de nenumărate ori în preajma jocului de ruletă, dar acesta chiar plusează în contextul mafiot și ilegal.
 
Cum este acest cadru prin percepția unui privitor obișnuit? Ei bine, ruleta este astfel văzută ca un loc select, unde doar oamenii cu putere își revendică locul cu adevărat. Aceste cadre în care milioane de dolari și putere se etalează la un simplu joc de ruletă, dau impresia falsă că participând la un astfel de joc, automat orice persoană poate intra în posesia puterii.
 
Așa se creează o imagine ideală despre jocul de ruletă ca fiind un joc al oamenilor puternici. Iar pentru că este accesibil oricui, o face și un joc extrem de popular.

Jocuri Online Inspirate din Filme

Am putea enumera o mulțime de titluri de jocuri de noroc inspirate din cele mai cunoscute filme de la Hollywood. Pe website-uri online se regăsesc la orice oră din zi variante de jocuri denumite după celebrul James Bond și multe alte personaje, iar Ruleta online nu este o excepție de la regulă.



Mai mult decât atât, pe SlotsCalendar, jucătorii chiar aplică strategia care îi poartă numele celebrului personaj. 14 unități pe un outside-bet de la 19 la 36, 5 unități pe inside-bet de la 13 la 18 și 1 unitate pe buzunarul verde(zero).
 
Oamenii își doresc să simtă măcar o fărâmă din contextul opulent și luxos prezentat în filme. Iar prin platformele online, accesul la un astfel de joc se face în doar câteva secunde. Iar pentru a crește și mai mult calitatea unei sesiuni de joc, producătorii folosesc chiar personajele din filme pentru simboluri sau decor, elemente din mediul acțiunii și linii sonore din playlist-ul oficial.

Concluzii

S-au făcut și cu siguranță se vor mai face multe filme cu jocuri de noroc în care vor fi ilustrate felurite modalități prin care acestea se asociază unei vieți de succes.
 
Ceea ce trebuie să reținem este că filmele sunt reprezentări artistice, ce nu coincid cu realitatea. De aceea, trebuie să păstrăm un comportament responsabil, mai ales atunci când alegem să încercăm diferite jocuri din cazino, fie ele online sau offline.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii