Trei proiecte ale Envisan NV, Belgia în Marea Neagră, supuse consultării cetăţenilor
Trei proiecte ale Envisan NV, Belgia în Marea Neagră, supuse consultării cetăţenilor
02 Feb, 2017 13:08
ZIUA de Constanta
2682
Marime text
Envisan NV, Belgia-sucursala Piteşti anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectele „Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre, în vederea relocării nisipului din Zona A-Envisan Marea Neagră”, „Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre, în vederea relocării nisipului din Zona B-Envisan Marea Neagră”, „Execuţie lucrări de dragaj pe platoul continental al Mării Negre, în vederea relocării nisipului din Zona C-Envisan Marea Neagră”. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, str. Unirii, nr. 23, Constanţa, judeţul Constanţa, între orele 9.00-13.00.
Envisan Nv este un contractor în protecţia mediului din Belgia, care se extinde rapid, este parte din grupul Jan De Nul, specializat în construcţii civile şi în dragări în toata lumea. Envisan este calificată şi are experienţă în tehnologii în ceea ce priveşte protecţia mediului cum ar fi drăgari, construirea şi reabilitarea gropilor ecologice şi remedierea şi dezvoltarea staţiilor contaminate, lagune poluate cu hidrocarburi şi uzine de gaz scoase din funcţiune. Începând ca o companie specializata în sol şi tratarea apelor subterane, s-a extins treptat într-o companie cu experienta globală a tehnologiilor ecologice.
Potrivit paginii de internet a societăţii, La nivel mondial, Envisan s-a implicat din ce în ce mai mult în diverse proiecte de dragare ale Grupului Jan De Nul, iar lucrările efectuate au variat de la dragaj de întreţinere permanentă până la îmbunătăţiri funciare şi lucrări de extindere a porturilor.
Împreună cu divizia de dragare, Envisan dezvoltă tehnici şi echipamente specifice (atât hidraulice, cât şi mecanice) pentru a elimina într-un mod cât mai ecologic sedimentele marine sau fluviale.
Sedimentele poluate sunt deshidratate şi apoi, prin diverse tehnici, sunt tratate fie la faţa locului, fie în centrele de tratare ale grupului înainte de a fi transportate la destinaţia lor finală. Sedimentele decontaminate pot fi apoi refolosite ca materiale de construcţie.
Tehnologiile aplicate cel mai des pentru tratarea suplimentară a sedimentelor sunt:
-Tratare biologică
-Tratament fizico-chimic
-Denisipare prin hidrociclonare
-Imobilizare/stabilizare
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii