Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitatie in Delta Dunarii

ro

25 Jul, 2011 15:57 2639 Marime text

   INVITATIE IN DELTA DUNARII

Delta Dunarii este un taram extrem de primitor, un vast si complex mediu natural ce trebuie vizitat pentru a fi inteles si apreciat la adevarata sa valoare. Turistilor care vin aici pentru a scapa de aglomeratia din marile centre urbane le recomandam cateva din atractiile si activitatile de care pot beneficia pe teritoriul deltei, dar si in imprejurimi:

1.Croaziere in Delta Dunarii. Imbarcati intr-o aventura unica pe lacurile si labirinturile de canale din delta, turistii pot explora peisajele fantastice, padurile inundate de salcii si plopi, paradisul pasarilor si al pestilor. In timpul croazierei se poate servi un pranz traditional pescaresc.
2.Tururi de birdwatching. Delta Dunarii este un adevarat paradis pentru numeroase specii de pasari, unele unice in Europa. Lacurile deltei adapostesc unele dintre cele mai mari colonii de pelicani, iar pe canale se pot filma si fotografia lebedele gratioase.

3.Pescuitul in Delta se poate practica tot timpul anului, exceptie facand perioada depunerii icrelor (1 aprilie – 1 iunie).

4. Vanatoarea se organizeaza la cerere numai in fondurile de vanatoare autorizate de ARBDD. Se pot vana o varietate destul de mare de pasari si animale: fazani, gaste, rate, mistreti, iepuri, vulpi.

5.Turismul de survol se practică cu aparate mici de zbor, in general sosite din orasele mari (Tulcea, Constanta, Bucuresti). Mai nou, zona poate fi survolata de baloane cu aer cald sau heliu, cu o capacitate de 10-15 persoane.
6.Sejur si cura helio-marina. Plajele din Sf. Gheorghe, Sulina si Gura Portitei impresioneaza prin finetea nisipului si salbaticia locurilor, reprezentand destinatia ideala pentru petrecerea unei vacante linistite.
7.O zi la Sulina. Sulina reprezinta locul ideal pentru petrecerea unei vacante de neuitat în paradisul Deltei Dunarii, punctul de plecare pentru plimbari cu barca pe canalele si lacurile din împrejurimi, într-un peisaj natural de o frumusete unica. Se pot vizita: Cimitirul maritim, Farul Comisiei Europene a Dunării de Jos, Turnul de apă, Palatul fostei Comisiuni Europene a Dunării, Farul observator.
8.Turul muzeelor. In Tulcea se pot vizita: Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara. De asemenea, pe faleza din portul Tulcea se poate vizita Nava muzeu “Republica”, singura nava de razboi din lume cu masina cu abur. La 55 km de Tulcea, in centrul localitatii Cerna, se afla Casa memorială “Panait Cerna” – casa în care s-a născut poetul Panait Cerna.
9.Pentru iubitorii de istorie, regiunea este presarata de numeroase vestigii arheologice, dintre care amintim cetatile Aegyssus, Argamum, Beroe, Dinogetia, Enisala, Halmyris, Ibida, Noviodunum, Salsovia.
10.Turismul ecumenic.Turistii care cauta liniste sufleteasca si locuri de reculegere pot vizita numeroasele lacasuri de cult existente in intreaga regiune: Basilica paleocreştină Niculiţel, Biserica ortodoxă Sf. Gheorghe din Tulcea, Moscheea Azizyie din Tulcea, Biserica romano-catolică Sf. Nicolae din Sulina, Catedrala ortodoxa Sf. Nicolae si Alexandru din Sulina, Geamia şi mormântul lui Ali Gazî Paşa din Babadag, Mănăstirea Celic Dere, Mănăstirea Cocoş, Mănăstirea Vovidenia, Mănăstirea Uspenia, Mănăstirea Cerbu, Mănăstirea Saon.

11.Excursie la Babadag. Paleta de obiective turistice a orasului Babadag este foarte variată, acestea pastrand semnele originilor turce ale localitătii. Se pot vizita: geamia si mormantul lui Ali Gazi Pasa, monumentul funerar Koyun Baba, la care se adauga ruinele cetătii Heracleea si expozitia de artă orientală „Casa Panaghia”. Mai mult, cadrul natural este deosebit de valoros: rezervatia naturală "Pădurea Babadag - Codru", rezervatia naturală "Enisala" (include, pe suprafata sa, ruinele cetătii Heracleea si o mică grotă), lacul Babadag.

12.Degustari de vinuri. Pentru a lua parte la o degustare de vinuri, turistii trebuie sa ajunga la Macin, unde vor gasi degustatori profesionisti si vor putea degusta numeroase soiuri de vin, majoritatea din faimoasa podgorie Sarica Niculitel.

13.Iubitorii de natura se pot relaxa in Parcul Naţional Munţii Măcinului. Munţii Măcinului sunt cei mai vechi munţi din România, iar cel mai inalt varf al sau (467 metri) ofera o imagine panoramica asupra Dunarii. Aici se pot practica drumetiile si ciclismul, sau se poate opta pentru excursiile ecvestre.

Pentru organizarea unei vacante in Delta Dunarii , va invitam sa va adresati agentiilor membre ANAT.

Va asteptam in Delta Dunarii !

Corina Martin
Presedinte

Adriana Fomenko
Consilier turism

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii