Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarifele nu se majorează pe litoral!

ro

01 Jul, 2011 17:48 943 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

01 iulie  2011

Tarifele nu se majorează pe litoral!

In urma aparitiei in mass media a articolelor si reportajelor prin care se mentioneaza faptul ca incepand cu 1 iulie tarifele se majoreaza cu 30% pe Litoralul romanesc, dorim sa facem precizari ferme in acest sens .

             Tarifele pe Litoral NU CRESC incepand cu 1 iulie pentru vacantele deja contractate!
In realitate, sunt posibile unele majorari, dar care se aplica numai la receptiile hoteliere, pentru turistii care nu au cumparat deja o vacanta, si care nu au apelat la agentiile de turism! Deci  vorbim, in acest caz, de numai 5 % din circulatia turistica catre Litoral, intrucat 95 % din turisti au achizitionat deja vacanta la tarifele din programele speciale, prin agentiile de turism.

         Avand insa in vedere ca in acest sezon ne confruntam, pana in acest moment, cu o scadere cu cca 20 %  a numarului de turisti romani pentru destinatiile romanesti, nu estimam cresteri substantiale ale tarifelor in perioada urmatoare .

Dupa cum  se stie,  de 3 ani lansam, impreuna cu agentiile de turism ANAT si hotelierii, programe speciale care sa atraga cat mai multi turisti pe litoralul romanesc.

De exemplu, programul “ Inscrieri timpurii” are la baza achizitionarea unei vacante din timp, mai exact cu cateva luni inainte, in orice perioada din an, si clientul poate beneficia de reduceri de preturi de pana la 30%. 

Un alt program care se deruleaza in perioada de sezon este si “ Zile gratuite de vacanta , derulat in perioada 15.06 – 15.07 2011 si 15.08.15.09.2011. Programul realizat in parteneriat cu hotelierii din Romania, include oferte speciale care vin in sprijinul turistilor, prin acordarea unui numar de zile gratuite de vacanta, dupa modelul “platesti 5 nopti si stai 6 sau chiar 7!”.

Rugam inca o data reprezentantii mass media sa  renunte la prezentarea exagerata si nejustificata  a diferentelor de tarife  in legatura cu perioadele de extrasezon sau sezon, avand in vedere ca aceste fluctuatii de tarife sunt absolut firesti in orice destinatie de vara in momentul in care se trece la perioada de varf  de sezon,  si tin de mecanismul cererii si ofertei .

Corina Martin
    Presedinte

Mihaela Ilie
Consilier Turism

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii