Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:22 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

28.320 de persoane și-au calculat de-a lungul unui an Amprenta de carbon

ro

17 Jun, 2010 19:16 1465 Marime text
După un an de la inițierea campaniei naționale Amprenta de carbon - Află cât risipești din viitorul tău, Asociația Generația Verde anunță rezultatele oficiale cu privire la media reală a emisiilor de carbon din România

Pe 5 Iunie 2010, de Ziua mediului s-a împlinit un an de când Asociația Generația Verde, alături de Ministerul Mediului, Ambasada Marii Britanii, Centrul de Informare ONU România și Universitatea Ecologică București a demarat campania națională Amprenta de Carbon - Află cât risipești din viitorul tău,2 ale populației la nivel național. Componenta principală a campaniei a fost Calculatorul de CO2, acesta fiind bazat pe studii legate de impactul CO2 al activităţii umane în România. El calculează emisiile de CO2 anual la nivel personal (Amprenta Personală), emisiile locuinţelor noastre (Amprenta Locuinţei), precum şi amprenta aparaturii pe care o folosim pentru confortul nostru (Amprenta Aparatură). campanie ce stă la baza studiului național desfășurat în cadrul UEB, cu privire la media reală a emisiilor de CO

Rezultate studiu:

Numărul persoanelor care au accesast aplicația on-line Calculatorul CO2 și și-au calculat amprenta de carbon: 28.320.

V3
Total=97203.46 Tone / An
Media =9.146 Tone / An

V2
Total=149767.44 Tone / An
Media =9.171 Tone / An
V1
Total=203156.2349 Tone / An
Media =9.319 Tone / An
Medie totala:9.212 Tone / An

*studiul este făcut pe 16.739 de persoane

Efectele încălzirii globale sunt resimţite pretutindeni - inundaţii, dezastre cauzate de secetă extremă, schimbări generale care nu coincid tiparului vremii din sezonul de primavară/toamnă. Toate acestea sunt dovezi clare că schimbările climatice se petrec deja. De aceea, este esenţial să fie create condiţiile necesare pentru a stimula o schimbare rapidă de orientare a investiţiior, orientându-le către domeniile cu emisii reduse de carbon. Un prim pas însă - şi poate cel mai important - constă în conştientizarea impactului pe care îl avem asupra schimbărilor climatice. Fiecare dintre noi trebuie să devină conştient de impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător. Nu este suficient ca la această ampla campanie să ia parte doar guvernele, ci este necesară implicarea individului.

O dovadă a faptului că lucrurile ce au luat direcția unei pante descendente, nu sunt de neoprit, iar măsurile propuse pot fi acceptate și îmbrățișate de populație este faptul că într-un an de zile 28.320 de persoane au considerat că este important să își facă un calcul al amprentei de carbon pe site-ul www.generatiavedre.ro, aflând în acest fel nu numai care este amprenta propriu zisă, ci descoperind astfel și soluții simple și la îndemână pentru reducerea acesteia.

De la demararea proiectului, Asociația a primit numeroase premii pentru recunoașterea activității și a beneficiat de sprijinul unor instituții importante, printre acestea numarându-se și Comisia Europeană care a adoptat campania națională Amprenta de carbon - Află cât risipești din viitorul tău în cadrul unei campanii proprii desfașurată la nivel european Play to stop - Europe for Climate.

*Pentru mai multe informatii despre campanie, vizitati site-ul: www.generatiaverde.ro , contactati-ne la adresa: office@generatiaverde.ro sau telefonic la 0741 97 73 91.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii