Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit femeia muşcată de câini în Bucureşti opinia Save the Dogs

ro

01 Feb, 2011 16:50 1066 Marime text
După evenimentele dramatice din zilele trecute la Bucureşti când o femeie care a intrat în curtea unei instituţii publice a murit, Save the Dogs doreşte să clarifice următoarele:

- asociaţia noastră condamnă cu fermitate interpretarea pe care presa şi clasa politică românească o dau acestui eveniment pentru a declanşa o nouă psihoză împotriva câinilor vagabonzi, mai ales că aceste animale nu erau fără stăpân;

- această întâmplare nu are nici o legătură cu zecile de mii de câini vagabonzi din capitală: de altfel, în toate ţările europene există unele accidente grave legate de gestionare necorespunzătoare a câinilor cu stăpâni iar din acest punct de vedere România nu este diferită de Italia sau de alte state membre. Responsabilitatea pentru tragicul sfârşit al femeii revine celor care trebuiau să supravegheze curtea sau celui care - eventual - ar fi intrat ilegal în spaţiul respectiv, nicidecum câinilor care au apărat propriul teritoriu.

- în timp ce Prefectul Bucureştiului profită de situaţie pentru a readuce în prim plan

cererea de reluare a eutanasierilor, (deja respinsă de Parlament cu câteva luni în urmă), nimeni nu menţionează acele măsuri eficiente solicitate de nenumărate ori de asociaţii şi pe care autorităţile refuză să le impună pentru a limita înmulţirea câinilor fără stăpân, adică un program de sterilizare la nivel naţional, implementarea unui sistem obligatoriu de evidenţă a câinilor, taxarea propietarilor de câini care refuză sterilizarea propriului animal şi sancţionarea pentru abandonarea animalelor. Doar atunci când autorităţile vor avea dorinţa şi curajul de a lua aceste măsuri se va deschide calea spre rezolvarea definitivă a situaţiei câinilor fără stăpân din România.

"Îl felicităm pe domnul Sorin Oprescu, primarul general al oraşului Bucureşti, pentru colaborarea cu asociaţia Vier Pfoten - declară preşedintele Save the Dogs, Sara Turetta - şi pentru începerea programului intensiv de sterilizări. Sperăm ca acest trist eveniment să nu condiţioneze deciziile înţelepte luate de curând şi solicităm tuturor primarilor să-i urmeze exemplul."

Asociaţia Save the Dogs and other Animals

Italia-Romania

www.savethedogs.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii