Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AGIRo solicita salarizari egale la munca si studii egale

ro

24 May, 2009 16:54 905 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

În aceste zile se lucrează în comisiile de dialog social, în cele de specialitate ale parlamentului, ale guvernului şi ministerului la OUG nr 40/2009, la noile legi ale educaţiei şi la grilele de salarizare care vor stabili pentru viitor încadrarea şi salarizarea în învăţământ şi în special la nivelul primar şi preşcolar.
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România a întâmpinat în ultimele luni un refuz din partea federaţiilor sindicale de a accepta susţinerea solicitărilor sale de a se aplica principiul unei salarizări egale la muncă şi studii egale. AGIRo a demarat strângerea de semnături de la educatoare, învăţători, institutori şi profesori pentru învăţământul primar şi preşcolar în vederea unei încadrări şi salarizări corecte în sistemul de învăţământ. O salarizare în învăţământ în funcţie de vârsta copiilor ar însemna în sănătate a zecea parte din leafa unui medic geriatru pentru un medic pediatru şi AGIRo respinge acest principiu.
Preşedintele şi membrii Consiliului Director al AGIRo au decis să amâne acceptarea de funcţii oferite pentru ei de federaţiile sindicale rezervându-şi dreptul de a conlucra cu acestea, de a le evalua acţiunile concrete în sprijinul celor din primar şi preşcolar şi de a lua doar la Congresul al XXX-lea din 27-30 august 2009 o decizie prin care AGIRo ar recomanda una sau alta dintre federaţii sau dacă se va constitui o federaţiei doar a celor din învăţământul primar şi preşcolar.
Se reaminteşte sindicatelor să se decidă ce susţin şi cum susţin ACUM pentru cei din primar şi preşcolar. ACUM se decide la nivel legislativ viitorul pe termen lung. Succesele sau insuccesele lor din trecut sunt istorie şi era de datoria lor să apere interesele cotizanţilor. AGIRo este interesată de ce vor decide sindicatele să susţină în următoarele zile şi luni.
Articolul 8 din statutul AGIRo precizează: ,,Realizarea de parteneriate cu sindicatele şi patronatul din domeniu pentru promovarea intereselor profesionale, sociale şi materiale ale educatoarelor, învăţătorilor, institutorilor, profesorilor,,.
De aceea s-a solicitat şi se solicită sindicatelor sprijin pentru promovarea intereselor acestora. Până acum o singura federaţie (FEN) a acceptat să se angajeze că susţine solicitările AGIRo şi a propus un parteneriat cu aceasta.
AGIRo aşteaptă FSLI şi FSI Spiru Haret să ia şi ele decizia susţinerii unei salarizări egale la muncă şi studii egale în forma propusă de AGIRo fiindcă şi la acestea sunt cotizanţi mulţi dintre membrii AGIRo. Este prima condiţie pe care o pune AGIRo înaintea oricărei alte eventuale oferte oricât de tentantă ar fi.
În numele Consiliului Director,
Viorel Dolha
preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii