Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AMP implementeaza proiectul "O generatie de specialisti romi in domeniul medical"

ro

28 Mar, 2011 23:01 1689 Marime text

O GENERAŢIE DE SPECIALIŞTI ROMI ÎN DOMENIUL MEDICAL

Asociaţia Agenţia de Monitorizare a Presei, în perteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN şi Open Society Institute desfăşoară proiectul O generaţie de specialişti romi în domeniul medical.

Proiectul se implementează în perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2014 şi este co-finanţat din Fondul Social European - "Investeşte in oameni!", Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Contract nr. POSDRU/96/6.2/S/62047.

Proiectul are ca principal obiectiv susţinerea accesului tinerilor romi la educaţie academică şi la profesii în domeniul medical, precum şi combaterea abordărilor stereotipe cu privire la dezinteresul persoanelor de etnie romă pentru educaţie şi pentru practicarea profesiilor care necesită un înalt grad de calificare.

Demersul nostru presupune dezvoltarea unui mecanism de susţinere a tinerilor de etnie romă care sunt interesaţi să urmeze profesii medicale, dar care, datorită mediului socio-economic dezavantajat din care provin, întâmpină diverse obstacolele în accesul la o formare de calitate şi, implicit, la o carieră profesională cu înaltă calificare.

Proiectul este organizat în 2 componente, astfel:

- Programul de Dezvoltare Personală adresat tinerilor romi interesaţi de o carieră în domeniul medical;

- Campania de comunicare pentru promovare programului de formare, cu accent pe combaterea prejudecăţilor despre etnia romă.


Proiectul propune o abordare sistemică, pe termen lung, prin care se asigură accesul romilor la locuri de muncă cu înaltă calificare, fapt determinant pentru diminuarea sărăciei şi creşterea incluziunii sociale a acestui grup marginalizat.

Mai multe detalii pe www.activewatch.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii