Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are Politica vreo legatură cu Moralitatea?

ro

25 Nov, 2010 17:03 1320 Marime text
ecpyn_1.jpgLa această întrebare, dar şi la multe altele legate de viaţa politică şi principiile acesteia, vor încerca să răspundă peste 40 de tineri din Europa care în perioada 8 - 13 ianuarie 2011, vor participa la o şcoală internaţională de iarnă organizată de European Christian Political Youth Network (ECPYN), la Liov, în Ucraina, cu titlul „Moralitate şi Politică. Principii ale Creştin Democraţiei".

ecpyn_2.jpgECPYN reprezintă o asociaţie politică a mai multor organizaţii de tineret din toată Europa. Scopul asociaţiei constă în promovarea politicilor creştin-democrate în Europa dintr-o perspectivă explicit creştin-socială. Această asociaţie s-a evidenţiat în ultimii ani prin organizarea unei serii de conferinţe, seminarii şi şcoli de vară în toată Europa. În vara acestui an, în perioada 12 - 16 iulie, a avut loc o şcoală de vară la Ohrid, în Macedonia, la care au participat aproximativ 70 de tineri din toată Europa, unde tema principală a întregului program a fost Reconcilierea. În această toamnă, în perioada 28 - 31 noiembrie a fost organizată o conferinţă regională la Tbilisi, în Georgia, unde tinerii din fostul spaţiu ex-comunist au discutat despre situaţia Georgiei în contextul actual european, dar au avut şi vizite de studiu la consiliul local din Tbilisi sau la Parlament Georgiei, întâlnindu-se cu o serie de lideri politici şi reprezentanţi ai societăţii civile.

ecpyn_3.jpg"Suntem convinşi că, azi, tinerii trebuie să joace un rol important în politică, atât la nivel naţional, cât şi european, fiind animaţi de ceea ce este mai bine pentru fiecare societate în parte, dar şi de a deschide noi canale de comunicare conform cu normele şi practicile europene şi de a influenţa schimbările politice la nivel intern", ne-a declarat Răzvan Burleanu, preşedinte al ECPYN, ales din 2009 să conducă această organizaţie politică europeană.

Evenimentul de la Liov va reuni, pentru aproape o săptămână, 40 de tineri din întreaga Europă care vor avea posibilitatea de a dezbate teme importante ale moralităţii şi activităţii politice la nivelul statelor europene, despre modele economice şi ideologii politice, despre societatea informaţională, dar şi despre cum se pot promova principiile morale la nivelul teoriei şi practicii politice.

Printre invitaţii acestui eveniment se numără politicieni atât din Ucraina cât şi din cadrul Uniunii Europene, reprezentanţi ai bisericilor, analişti politici şi specialişti care vor împărtăşi experienţe şi viziuni asupra rolul moralităţii în politică, dar şi despre viitorul Ucrainei în spaţiul politic european.

În acelaşi timp, tinerii prezenţi la acest eveniment se vor bucura şi de timp liber, având posibilitatea de a lua parte şi la serbările tradiţionale de iarnă din Vestul Ucrainei. Un spaţiu unic şi frumos prin tradiţii şi istoria sa, Liov-ul este inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un argument în plus care va asigura succesul acestei şcoli de iarnă.

„În 2011, şcolii de iarnă organizată la Liov, i se va mai adăuga o conferinţă despre Demnitate Umană în luna mai în Varşovia, în iulie vom merge în Franţa unde vom organiza o nouă Şcoală de vară în cadrul căreia vom încerca să aducem în dezbatere teme precum minoritate, integrare şi secularism, în luna septembrie vom organiza o conferinţă la Charleroi pentru cei din Vestul Europei, iar în octombrie vom demara un alt proiect foarte important - Political Leadership Academy - bazat pe valorile creştine şi dedicat tinerilor lideri politici din Europa şi care va continua şi pe parcursul anului 2012, fiind gândit ca un program de lungă durată", ne-a declarat acelaşi Răzvan Burleanu, preşedinte ECPYN.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa: http://www.ecpyn.org/winterschool .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii