Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Firmelor Constănțene a crescut numărul de elevi pe care îi îndrumă în Dual

ro

18 Jul, 2022 15:25 1437 Marime text
Învățământul profesional în sistem dual este una din soluțiile pentru care firmele membre sau partenere ale Asociației Firmelor Constănțene optează în recrutarea și formarea viitorilor angajați calificați. Deficitul forței calificate de muncă determină firmele să ia în considerare elevii școlilor profesionale pe care îi pot forma în conformitate cu specificul activității lor, în special a celei în care este nevoie de calificări tehnice: mecanici, electricieni, sudori și așa mai departe.

Pentru un proiect de succes, Asociația Firmelor Constănțene reprezintă firma în activitățiile zilnice dezvoltate cu școala, cu elevii, cu părinții, fiind responsabili de dezvoltarea instrumentelor necesare, atât în relația cu firma, cât și în cea cu școala, astfel încât întregul proces de formare să decurgă lin și să își atingă obiectivele.

Asociația Firmelor Constănțene a crescut față de anul trecut numărul de elevi cu care lucrează în sistemul de învățământ profesional-dual pentru firmele pe care le reprezintă, având în formare clase în mai multe localități (electricieni - liceul Energetic Constanța și liceul Hurmuzescu din Medgidia, lăcătuși mecanici - liceul Titulescu din Medgidia, mecanici utilaje grele - liceul I.N.Roman din Constanța).

Copiii înscriși în aceste clase vin cu preponderență din mediul rural și, de multe ori, sunt considerați incapabili să învețe. Ei sunt, de fapt, rezultatul unui sistem cu multe lacune. Chiar și așa, pentru că suntem conectați cu fiecare în parte din acești copii și îi tratăm individual, am avut succes cu mulți din ei, descoperindu-le calitățile și oferindu-le cadrul de a învăța o meserie în funcție de abilitățile lor personale. Doar lucrând individual cu ei se poate obține performanță, iar firma poate să observe evoluția lor de la o perioadă de practică la alta, de la un an la altul. Pe scurt, aici este punctul sensibil pentru care Asociația Firmelor Constănțene aduce un plus de valoare relației dintre firmă și școală!
Vorbim tare despre Dual pentru a sensibiliza părinții, profesorii și autoritățile locale să se documenteze mai bine despre ce înseamnă un proiect de succes în acest sistem și să se implice pentru dezvoltarea lui!” (Ciprian Lepădatu, director AFCT).

 
 
Asociația Firmelor Constănțene este sprijinită în activitatea de promovare și dezvoltare a Dualui de: UGIR România, filiala Constanța, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea – APAD, Asociația Poligrafia, Școala fără Șomeri, editura XMEDITOR, Asociația Firmelor Bihorene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii