Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia RoRec a inaugurat la Tulcea prima locaţie din Reţeaua Naţională RoRec a Centrelor de Colectare DEEE

ro

24 Jun, 2011 22:41 3049 Marime text
centrul_de_colectare_-_tulcea.jpgBucureşti, 24 iunie 2011 - Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec anunţă primele realizări din proiectul său de anvergură naţională, dezvoltat în parteneriat cu autorităţile locale. Reţeaua Naţională RoRec a Centrelor de Colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizate în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

inaugurare_centrul_de_colectare_tulcea.jpg"Legislaţia impune existenţa unui centru de colectare DEEE la un număr de 50.000 locuitori, dar nu mai puţin de unul în fiecare localitate. Noul nostru proiect vine în sprijinul autorităţilor, prin oferirea unor soluţii de colectare DEEE la standarde europene, având în vedere atingerea cotei impuse de către Uniunea Europeană, şi anume 4 kg DEEE colectate anual pe cap de locuitor, şi nu în ultimul rând protejarea mediului înconjurător.", a spus d-nul Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

marius_costache_greenweee.jpg"Suntem onoraţi să fim primii care deschid Reţeaua Naţională RoRec a Centrelor de Colectare, grija faţă de mediul înconjurător fiind una dintre priorităţile noastre. Locuitorii judeţului Tulcea au acum o soluţie la îndemână pentru colectarea la standarde europene a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.", a adăugat d-nul Constantin Hogea, Primar Tulcea.

Centrul de Colectare DEEE din Tulcea oferă servicii atât populaţiei, cât şi firmelor şi instituţiilor, printr-un dispecerat "Infoline" disponibil de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00 şi sâmbăta de la 9.00 la 13.00, la telefon 0745 252 949. Primirea aparaturii vechi se face direct la centrul situat pe Strada Atelierelor în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 9.00-13.00, iar aparaturile grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, în baza unei solicitări la numărul de infoline. De asemenea, firmele şi instituţiile pot solicita preluarea spre casare a echipamentelor vechi, la acelaşi număr de infoline.

oficialitati_lansare_centrul_de_colectare_tulcea.jpgCentrul de Colectare DEEE din Tulcea este primul dintr-o serie de 5 centre care vor fi inaugurate de către Asociaţia RoRec, în parteneriat cu primăriile, până la jumătatea lunii iulie.

Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii