Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Casa de Asigurari de Sanatate Constanta

ro

02 Oct, 2012 22:08 1778 Marime text

Potrivit prevederilor Ordinului Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 610/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind activitatea de control din cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, pct. 2.9.2. "personalul care isi desfasoara activitatea in cadrul Corpului de control si in cadrul structurilor teritoriale de control este imputernicit sa constate si sa stabileasca sumele incasate necuvenit din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, de la cei care se fac vinovati de nerespectarea prevederilor legale in vigoare".

Totodata, conform art. 291 lit c) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificarile si completarile ulterioare, una din obligatiile CNAS este si aceea " sa foloseasca mijloacele adecvate de mediatizare pentru reprezentarea, informarea si sustinerea intereselor asiguratilor pe care ii reprezinta".

Coroborand cele doua sarcini ale C.N.A.S., in vederea limitarii /eliminarii cazurilor de raportare a unor prestatii medicale neefectuate, Presedintele C.N.A.S. a aprobat referatul Directiei Control si Monitorizare nr.DC 366/10.09.2012 prin care s-a instituit obligatia ca asiguratii sa fie informati despre posibilitatea verificarii serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale de care au beneficiat intr-o anumita perioada de timp.

In acest sens, persoana in cauza se adreseaza casei de asigurari la care este asigurata, iar informatiile vor fi puse la dispozitia asiguratului in baza unei cereri personale, datata si semnata, cu pastrarea confidentialitatii asupra datelor cu caracter personal.

Aceasta masura se inscrie in demersurile intreprinse pentru reducerea/eliminarea eventualelor raportari nereale, reprezentand si o forma de verificare asupra realitatii serviciilor prestate de furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale, cu efecte asupra eficientei activitatii de control.

Antochi Lamaita, purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate Constanta, asigura comunicarea cu jurnaliştii şi reprezentanţii mass-media; telefon 0752090452, e-mail: relpub@casct.ro.

PRESEDINTE - DIRECTOR GENERAL

Jr. Dragos Poteleanu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii