Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce îi este frică lui Radu Mazăre?

ro

18 May, 2014 14:31 1233 Marime text
Membrii Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA) au fost informați despre o practică cel puțin bizară a Primăriei Constanța. În goana după strângerea de semnături care să ateste că locuitorii orașului vor trecerea portului la autoritatea locală, funcționarii primăriei se duc la agenții economici cu listele, din birou în birou!
 
”Am primit reclamații că mai mulți angajați ai primăriei bat din birou în birou și le spun oamenilor să semneze pentru preluarea de acțiuni ale portului. Cine nu este de acord nu are voie să semneze cu nu”, a precizat Andrei Popescu, președintele ACIA. Din primele informații, se pare că funcționarii au o normă de semnături pe care trebuie să le strângă. Reprezentanții ACIA întreabă, retoric, de ce acești angajați sunt scoși pe teren, în timpul serviciului, pentru o toană a primarului Mazăre?
 
Nu putem să nu remarcăm și apelurile mass-mediei independente din orașul Constanța, care a semnalat faptul că pensionarii care primesc pachetele cu pui de la primărie sunt puternic îndemnați să semneze și pentru preluarea portului.
 
”Îl întrebăm pe această cale pe primarul Radu Mazăre de ce îi este frică? De ce această impresionantă desfășurare de forțe pentru strângerea de semnături? Îi este teamă cumva că masa de votanți pe care o controlează, ca să nu spunem manipulează, nu va semna de bună voie? Îi reamintim pe această cale domnului primar că funcționarii primăriei sunt plătiți din bani publici, din banii tuturor, nu sunt sclavi pe plantația Mazăre. Îi mai reamintim că Primăria Constanța are de circa șapte ani acțiuni la Administrația Porturilor Maritime și a primit milioane de euro până acum drept dividende, dar că, în tot acest timp, prețul gigacaloriei a tot crescut. Am ajuns să plătim, în Constanța, una dintre cele mai scumpe facturi de încălzire din România”, a mai spus Andrei  Popescu.
 
ACIA îi cere primarului Constanței să își respecte promisiunea de campanie, aceea de a construi un nou CET, și chiar îi recomandă lui Radu Mazăre să strângă semnături pentru acest lucru. Dacă nu este în stare să facă ce a promis, ACIA îi recomandă să nu mai manipuleze locuitorii orașului, pentru că mai multe acțiuni la port nu va însemna o gigacalorie mai ieftină, și îi sugerează primarului să-și dea demisia de onoare.
 
Constanța                                                            Asociația Constanța Ia Atitudine
18.05.2014                                                           Popescu George-Andrei - Președinte
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii