Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de Folclor Judetean “Dobroge, vatră de folclor românesc”

ro

29 Nov, 2010 23:23 3340 Marime text

Asociatia pentru Cultura Invatamant si Turism din Constanta, in colaborare cu Primaria Comunei Mihail Kogalniceanu si Primaria Comunei Pecineaga, au organizat Festivalul Judetean de Folclor - Concurs al Cantecului si Dansului Popular Dobrogean "DOBROGE, VATRA DE FOLCLOR ROMANESC" editia a I a.

Faza zonala sa desfasoara in localitatea Pecineaga - Judetul Constanta in perioada 29 - 30. 10.2010.

Faza finala, sa deasfasurat in localitatea Mihail Kogalniceanu - Judetul Constanta in data de 27.11.2010.

Prin organizarea si desfasurarea acestui Festival - concurs, organizatorii au resit să descopere şi sa promoveze un numar foarte mare de tineri interpreţi ai cantecului popular dobrogean, Formatii si Ansambluri de dansuri populare din zona Dobrogei si un numar de Grupuri vocal -folclorice. Acesti tineri prin talentul lor au reusit să starneasca interesul publicului spectator prezent la acest festival, public care si-a aratat bucuria pentru folclorul autentic, pentru valorificarea comorilor cântecului şi portului popular românesc dobrogean.

La faza fina a acestui Festival - Concurs au participat un numar de 12 localitati din judetul Constanta si anume: Mihail Kogalniceanu, Pecineaga, Vulturu, Cogealac, Horia, Pantelimon, Ciobanu, Saraiu, Independenta, Crucea, Cumpana, Ovidiu.

La faza finala a Festivalului - Concurs " Dobroge, vatra de folclor romanesc ",au participat un numar de aproximativ 220 artisti amatori cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani, care au concurat la sectiunile: Interpretare solisti vocali, Interpretare solisti instrumentisti, Interpretare Grupuri vocal-folclorice, Coregrafie Dans popular.

Festivalul - Concurs sa desfasurat pe scena Caminului Cultural din localitatea Mihail Kogalniceanu, unde juriul in urma deliberarilor au hotarat:

La sectiunea INTERPRETARE SOLISTI VOCALI castigatorii au fost:

LOCUL I a fost ocupat de Eleva TINCU MADALINA - MARIANA din localitatea VULTURU.

LOCUL II a fost ocupat de: Eleva GEORGIANA HAGI din localitatea MIHAIL KOGALNICEANU, Eleva ANDREI ALEXANDRA din localitatea CUMPANA, Elevul MUNTEANU MARIAN-ANDREI din localitatea OVIDIU si Eleva DIACONU DIANA din localitatea CRUCEA.

LOCUL III a fost ocupat de : Eleva NITU ANDREEA din localitatea OVIDIU, Eleva ALEXE RALUCA din localitatea PANTELIMON, Eleva VLASE IULIANA din localitatea HORIA, Eleva COSTANDA IONELA din localitatea CIOBANU si Eleva PANDELE MARIANA tot din localitatea CIOBANU.

MENTIUNE I a fost ocupat de Eleva PISICA NICOLETA-ROXANA din localitatea HORIA si Eleva TIBA ANTOANELA din localitatea PANTELIMON.

MENTIUNE II a fost ocupat de Elevul ALIN CONSTANTIN din localitatea COGEALA si Elevul SANDU CRISTIAN din localitatea OVIDIU.

La sectiunea INTERPRETARE SOLISTI INSTRUMENTISTI a fost atribuit un singur premiu:

LOCUL II Elevului DUMITRASCU GEORGE din localitatea COGEALAC.

La sectiunea COREGRAFIE DANS POPULAR castigatorii au fost:

LOCUL I a fost ocupat de FORMATIA DE DANSURI - GRUP FETE din localitatea CIOBANU.

LOCUL II a fost ocupat de ANSAMBLUL FOLCLORIC " ROMANCUTA " din localitatea CUMPANA si Ansamblul de Dansuri si Obiceiuri Folclorice " CARTALU " din localitatea VULTURU.

LOCUL III a fost ocupat de : Ansamblul Folcloric " TRANDAFIRUL DOBROGEAN" din localitatea CRUCEA, Ansamblul Folcloric " PRIETENIA " din MIHAIL KOGALNICEANU, Ansamblul Folcloric " ULMETUM " din localitatea PANTELIMON si Ansamblul de Dansuri si Obiceiuri Folclorice " ALTITE DOBROGENE " din localitatea COGEALAC.

MENTIUNE I a fost acordata Ansamblului Folcloric " FLORICICA " din localitatea HORIA si Ansamblului Folcloric " TARANCUTA "din localitatea INDEPENDENTA.

MENTIUNE II a fost acordata Ansamblului Folcloric " ALTITE DOBROGENE din localitatea COGEALAC.

La sectiunea GRUPURI VOCAL-FOLCLORICE castigatorii au fost:

LOCUL I a fost ocupat de GRUPUL VOCAL " FLORICICA " din localitatea HORIA.

LOCUL II a fost ocupat de GRUPUL VOCAL " MUGURASII " din localitatea OVIDIU.

LOCUL III a fost ocupat de GRUPUL VOCAL " ULMETUM " din localitatea PANTELIMON.

TROFEUL FESTIVALULUI „ DOBROGE VATRA DE FOLCLOR ROMANESC " a fost castigat de ANSAMBLUL FOLCLORIC " TRADITII DOBROGENE " din localitatea PECINEAGA.

Juriul din cadrul festivalului - concurs a avut in vedere pentru departajarea concurentilor urmatoarele criterii:

1. Originalitatea repertoriului

2. Calitatea interpretării

3. Impresie artistică, prezentă scenică

4. Originalitatea costumului

Cu multumiri,
Presedinte A.C.I.T. Constanta
Act. Ovidiu ROSCA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii