Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Locul deseurilor nu e acasă. Trimite-le la plimbare!”

ro

10 Oct, 2012 14:57 1363 Marime text

“Locul deseurilor nu e acasă. Trimite-le la plimbare!”

Constanta, 13 octombrie 2012 – Deseurile electrice si electronice, alături de posesorii lor, sunt invitate la plimbare sâmbată, 13 octombrie 2012 si duminică, 14 octombrie, când echipa Asociatiei Române pentru Reciclare RoRec organizează o acțiune de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) în parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta.

Sâmbătă, 13 octombrie 2012 si duminică, 14 octombrie, între orele 09.00 si 17.00, vor fi deschise 9 puncte provizorii de colectare în municipiul Constanta. Acestea vor fi amplasate în  umătoarele locații unde va astepta voluntarii de la CENTRAS Constanta si de la Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog Constanta:

1. Piata KM 4-5      
2. Piata Brick      
3. Piata Brotăcei Tomis Nord      
4. Zona complex Unirii, str Dragoslavelor intesectie cu str. Unirii  
5. Zona parc Tomis 2      
6. Zona Piata Abator      
7. Zona Autogara Constanta Sud (lângă gară)    
8. Zona Piata Rosu -Poarta 6      
9. Zona Agentia Fiscală, str. Dumbrăveni intersectie cu str. Sentinelei        
Deseurile voluminoase de echipamente electronice si electrocasnice beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu, de către organizatori. Pentru programarea comenzilor de preluare de la domiciliu, cetătenii au la dispozitie numerele de telefon 0751.302.127,0762.747.207 care vor functiona între 8-14 octombrie, în intervalul orar 09.00-17.00.

Tot în judetul Constanța, în acest weekend, respectiv pe 13 si 14 octombrie, Asociația Română pentru Reciclare RoRec organizează o acțiune de colectare si în Medgidia, unde cetătenii sunt asteptati să depună deseurile electrice la 4 puncte de colectare. Pentru mai multe informații legate de colectarea din Medgidia, accesati website-ul www.rorec.ro.

Cetătenii care vor participa la actiunea de colectare din Constanta si vor depune aparate vechi sau uzate vor fi înscrisi la o tombolă cu premii oferite de Philips, Candy si Skil. Locuitorii din municipiul Constanta vor intra astfel în cursa pentru unul dintre urmatoarele premii: o combină frigorifică marca CANDY, 2 DVD Playere marca PHILIPS, 2 aspiratoare marca PHILIPS, 2 roboți de bucătărie marca PHILIPS si 5 mașini de găurit marca SKIL.

“Campania RoRec de colectare a deseurilor electrice si electronice nu se află la prima actiune în judetul Constanta, de aceea putem spune că ne dorim să continuăm traditia si  să colectăm, împreună cu cetatenii Municipiului Constanta, un număr cât mai mare de deseuri, pentru a ne apropia si mai mult de un mediu înconjurător curat si nepoluat!”, a declarat reprezentantul zonal RoRec, Dragos Gorun.
Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.

Peste 1.000 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate deja, în cadrul acţiunilor desfăşurate, anul acesta, în campania “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec. În 2011, au fost strânse peste un milion de kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice colectate, în 220 de acţiuni din 39 de judeţe şi în sectoarele 4 şi 6 din Bucureşti la care au participat, în total, peste 66.000 de cetăţeni.

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii