Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

ro

10 May, 2012 15:19 1314 Marime text

Asociatia RoRec continua ofensiva impotriva deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in acest weekend, in judetul Constanta, in cadrul campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

Constanta, 9 mai 2012 - Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu primariile Agigea, Eforie Nord si Eforie Sud si cu sprijinul partenerilor Philips si Skil, organizeaza o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in ziua de 12 mai, cea de-a patra de anul acesta, din judet.

Sambata, 12 mai 2012, la ora 10.00, se vor deschide punctele provizorii de colectare, la care cetatenii pot depune aparatura veche sau uzata. Punctele de colectare vor fi deschise pana la ora 17.00 si vor fi amplasate dupa cum urmeaza:

Eforie Nord:
1. Sala sporturilor, str I.G.Duca
Eforie Sud:
2. Piaţa Agroalimentară
Agigea:
3. Şcoala Ion Borcea
4. Parcul Ţara Piticilor
5. Zona Sanatoriu (str. I. Borcea)
6. Casa de Cultură a Tineretului
7. Stadion
Lazu - Sala de sport

Pentru echipamentele electrice sau electronice voluminoase si dificil de transportat, colectarea DEEE se va derula prin preluarea gratuita de la domiciliu. Pentru informatii despre cum pot programa un transport gratuit de la domiciliu, cetatenii pot apela numarul de telefon 0762.727.207, pana sambata, 12 mai, in intervalul orar 09.30-16.30.

Vor fi organizate doua tombole, la care participanţii la acţiunea de colecatre pot câştiga premii oferite de partenerii actiunii.
In Eforie Nord si Eforie Sud, premiile oferite de Philips si Skil constau in 5 cafetiere, 5 mixere, 5 masini de gaurit si 5 polizoare unghiulare. Pentru a afla daca au castigat, cetatenii sunt asteptati in Strada Progresului nr. 1, sambata, 12 mai, de la ora 19.00.

Deponentii din Agigea si Lazu pot pleca acasa cu unul dintre urmatoarele premii: 5 cafetiere, 5 mixere, 5 masini de gaurit si 2 polizoare unghiulare. Tragerea la sorti si premierea voluntarilor vor avea loc tot sambata, 12 mai, la adresa Strada Bujorului nr. 11, cu incepere de la ora 19.00.

Actiunea din acest weekend este cea de-a patra derulata anul acesta de Asociatia RoRec in judetul Constanta, in cadrul campaniei Asociatiei RoRec “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”. In 31 martie, locuitorii din Tuzla, Costineşti, 23 August si Pecineaga au participat la actiunea cu care Asociaţia Rorec a dat startul acţiunilor de colectare din 2012, din judetul Constanta. La 7 aprilie, a fost randul locuitorilor din Mangalia şi Limanu, iar in 21 aprilie cel al locuitorilor orasului Cernavoda.

Pentru mai multe detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei, puteti accesa www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

Peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate, in 2011, in cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec. Daca, in 2010, campania s-a desfasurat in 13 judete, in anul 2011, Asociatia RoRec a desfasurat nu mai putin de 220 de actiuni in 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti la care au participat, in total, peste 66.000 de cetateni.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii