Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru un viitor sănătos avem nevoie de informare ! Osteoporoza pe înțelesul tuturor ... boala ce afectează milioane de oameni !

ro

10 Nov, 2011 16:30 1306 Marime text

Osteoporoza, sau "boala oaselor de sticlă", în limbaj popular este a treia cauză de mortalitate în țările civilizate, afectând în prezent peste 200 milioane de oameni la nivel mondial, 12% din populația Europei. În Romania se apreciază că procentul de îmbolnăvire este situate între 10% și 12% din populație. Osteoporoza este de asemenea o boală ce afectează în proporție de 90% femeile și este foarte importantă prevenția și diagnosticarea din timp a acesteia.

În acest context, continuând programul de conștientizare a populației cu privire la cele mai raspândite și periculoase maladii din lume, Clubul Rotary Cetatea Tomis împreună cu Rețeaua Privată de Sănătate "Regina Maria" și Asociaţia Medicilor de Familie "Tomis" Constanţa, organizează vineri, 11 noiembrie 2011, în sala mare a hotelului Ibis Constanța - simpozionul cu tema: Osteoporoza pe înțelesul tuturor.

Simpozionul va fi împarțit în două categorii din punct de vedere informațional. Prima parte se va adresa medicilor specialiști în intervalul orar 12.00 - 15.00, iar cea de-a doua parte care va începe de la ora 16.00, va avea ca țintă publicul larg.

La evenimentul informativ vor fi prezenți specialiști de marcă din București și Constanța. Sponsorii evenimentului sunt Rețeaua Privată de Sănătate "Regina Maria", Servier și hotel Ibis.

Reamintim că anul trecut în aceeași perioadă Clubul Rotary Cetatea Tomis alături de Rețeaua Privată de Sănătate "Regina Maria", a organizat în cadrul proiectului "Pentru un viitor sănătos avem nevoie de informare" - un simpozion similar dedicat bolii Alzheimer.

Clubul Rotary Cetatea Tomis, cel mai tânăr club constănţean, a întărit rândul rotarienilor cu o echipă de oameni puternici, buni profesionişti, de o înaltă ţinută morală, remarcabili colegi şi prieteni, respectaţi şi recunoscuţi în comunitate, ce au dovedit o mare disponibilitate sufletescă şi implicare materială şi umană în rezolvarea problemelor societăţii constănţene şi nu numai.

Devotaţi cauzei rotariene, membrii RC Cetatea Tomis au organizat o multitudine de acţiuni ce au avut ca beneficiari tinerii superdotaţi, copii din centrele de plasament, categorii sociale devaforizate, reprezentanti ai culturii şi artei, etc.

Pentru cei care doresc să se implice în sprijinirea comunităţii alături de rotarienii constănţeni Clubul Rotary Cetatea Tomis a pus la dispoziţie atât pe siteul propriu (http://tomis.rotary2241.org) cât și pe pagina proprie de FaceBook - modalităţile de contact precum şi evenimentele pe care le-a derulat.

BIROUL DE PRESĂ

RC Cetatea Tomis

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii