Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii protestează

ro

06 Mar, 2011 18:57 1325 Marime text

protest_anosr1.jpgAlianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din Româniaa demarat în această săptămânăproteste locale mobilizând un număr foarte mare de studenți români din majoritatea centrelor universitare. Pentru că aceste proteste NU au determinat MECTS să reglementeze problemele identificate de către studenți, începând cu7 martie, ora 14, ANOSRva protestaîn față la MECTS.

Revendicările protestului sunt:

-Reprezentarea studenților în cele mai importante decizii din universitate (decizia modalității de desemnare a Rectorului și în procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere precum și în Consiliul de Administrație).

-Problema frecvenței obligatorii la cursuri și seminarii

-Tratarea ANOSR ca partener în toate contextele, indiferent de poziția pe care o adoptă și asumarea problemelor reale identificate de către studenți

-Exprimarea unei poziții oficiale la problemele sesizate și asumarea unor soluții viabile

Așadar, începând de Duminică, reprezentanți ai studenților din peste 10 centre universitare vor veni în București pentru a-și exprima nemulțumirile, în față la Ministerul Educației. Astăzi vor ajunge studenți din Timișoara, Baia Mare, Constanța, Galați, Iași, Petroșani.

"Dreptul de a avea acces direct în toate deciziile din cadrul universității este un drept fundamental pentru mișcarea studențească, un drept câștigat de către studenți în trecut. Nu vom permite nimănui să îl limiteze.În ceea ce privește decizia ca prezența la cursuri să fie obligatorie, este o decizie lamentabilă a unor profesori incapabili să-și adapteze metodele de predare la nevoile studenților. Nu vom permite ca studentul să aibe de suferit în urma unei decizii specifice perioadei de dinainte de 89' în locul modernizării reale a educației." Daniela Alexe - Președinte ANOSR

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii