Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

200 de beneficiari în proiectul de dezvoltare rurală implementat de către Citibank şi Fundaţia Mihai Eminescu Trust

ro

18 May, 2011 17:33 923 Marime text

Pe parcursul ultimilor doi ani, Citibank România şi Mihai Eminescu Trust au venit în întâmpinarea problemelor financiare şi de mediu din comunităţile din Transilvania prin dezvoltarea unor mici afaceri sustenabile.

Finanţat de către Citi Foundation cu suma de 100.000 de dolari, proiectul „Sprijin pentru întreprinzătorii din mediul rural pentru o viaţă sustenabilă în Transilvania" a fost finalizat cu succes, fiind aduse îmbunătăţiri semnificative în nivelul de trai al peste 200 de localnici.

Una dintre principalele activităţi ale proiectului a fost aceea de a dezvolta o mică fabrică pentru producţia de peleţi organici în zona Mediaş. La momentul de faţă, linia de producţie este pregătită pentru operare, iar deschiderea oficială a fabricii va avea loc în curând. Acest tip de combustibil este uşor de obţinut, are costuri de producţie scăzute, este sigur şi ecologic, neavând în compoziţie nicio substanţă periculoasă.

De asemenea, în cadrul proiectului au fost oferite finanţări şi sesiuni de training profesional meşteşugarilor locali şi au fost încurajate confecţionarea şi comerţul cu bunuri tradiţionale, ce promovează natura, istoria şi cultura zonei. Lucrare executată de către tâmplarul din Alma Vii

„În 2010 am început să lucrez cu Mihai Eminescu Trust. La început, a fost doar pentru mici obiecte de mobilier, iar apoi am început să producem biocombustibili din lemn. Treptat, am stabilit o serie de obiective, am făcut o listă cu echipamentele necesare, iar acum eu şi familia mea suntem pregătiţi să conducem această afacere. Eu provin dintr-o familie de tâmplari, tatăl meu a lucrat cu lemnul toată viaţa, la fel şi fraţii mei şi de aceea dorim să păstrăm această tradiţie", a mărturisit Emil Ganea, tâmplar din Moşna, judeţul Sibiu şi beneficiar al proiectului.

Pentru a dezvolta zona rurală din judeţul Sibiu, în 2009 şi 2010, proiectul a sprijinit producţia locală de cărămidă şi ţiglă, prin prelucrarea materialelor în cuptoare tradiţionale, la fel ca acum câteva sute de ani.

Atelier fierărie în Alma Vii

Cursuri teoretice şi practice în tâmplărie tradiţională, execuţie de scări interioare, restaurare, conservare şi agroturism au fost organizate în mai multe sate din Transilvania, cu contribuţia unor experţi străini. Pe parcursul celor doi ani, 45 de localnici din 7 sate au fost pregătiţi în agroturism, iar pe baza cursului aprobat, participanţii vor putea oferi servicii agroturistice în propriile case tradiţonale.

„La Citibank, depunem eforturi susţinute pentru a dezvolta oportunităţile economice ale oamenilor, familiilor şi comunităţilor unde ne desfăşurăm activitatea, pentru a permite îmbunătăţirea standardului de viaţă. Avem încredere că acest parteneriat a reuşit să pună bazele unei comunităţi rurale active, printr-o investiţie continuă în bunuri, abilităţi şi speranţă pentru un viitor mai bun", a declarat Cristina Stăiculescu, Director Comunicare la Citibank România.

„Mihai Eminescu Trust va sprijini în continuare, cu acelaşi devotament, micii meşteşugari din Transilvania, în vederea dezvoltării afacerilor locale, cu scopul de a câştiga mai mulţi clienţi pentru produsele lor şi de a promova un stil de viaţă sănătos în comunităţile în care trăiesc", a spus Caroline Fernolend, Vice-preşedinte al fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Informaţii suplimentare despre acest proiect şi rezultatele sale sunt disponibile pe http://www.mestesugari-transilvania.ro/.

***

Despre Citi

Citi, cea mai importantă companie internaţională de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Prin intermediul celor doua unităţi operaţionale, Citicorp şi Citi Holdings, Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa www.citigroup.com.

Despre Citibank România

Citibank este prezentă în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi medii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro.

Despre Citi Foundation

Scopul Citi Foundation îl reprezintă intensificarea oportunităţilor economice în comunităţile în care ne desfaşurăm activitatea, cu scopul de a ajuta oamenii şi familiile acestora, în special oamenii nevoiaşi, prin îmbunătătirea standardului de viaţă. La nivel global, Citi Foundation respectă câteva direcţii strategice de finanţare: microfinanţare, dezvoltare antreprenorială,educaţie şi oportunităţi pentru tineri şi educaţie financiară. Citi Foundation colaborează cu partenerii săidin domeniile microfinanţare şi dezvoltare antreprenorială pentru a sprijini programe inovatoare de protecţie a mediului. Informatii suplimentare sunt disponibile lawww.citifoundation.com.

Despre Mihai Eminescu Trust

Mihai Eminescu Trust îşi desfăşoară activitatea în satele saxone din Transilvania, valorificând istoria şi bogăţia culturii acestora şi venind în întâmpinarea problemelor create de emigrarea în masă a localnicilor saxoni în Germania, în anul 1990. Aceste sate, cu case de fermieri şi magazii construite în jurul bisericilor fortificate, au rămas neschimbate din Evul Mijlociu şi sunt înconjurate de o frumuseţe naturală desăvârşită. Fiecare acţiune intreprinsă de către Mihai Eminescu Trust are scopul de a minimiza ameninţările legate de colapsul agriculturii, abandonarea caselor şi lipsa de informare cu privire la valoarea moştenirii istorice. Informaţii suplimentare despre activitatea fundaţiei sunt disponibile la www.mihaieminescutrust.org.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii