Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banca Mondială Romania ofera acces limitat la informaţiile privind terenurile de vanzare

ro

23 Aug, 2010 19:28 1535 Marime text

- 93156 - 23082010 - V-aţi gândit să vă extindeţi afacerea în Angola? Înarmaţi-vă cu răbdare. Durează vreo şase luni până se rezolvă toate actele. În Canada e mai simplu - cam o săptămână. Şi mai simplu este în Georgia. Banca Mondială, scrie DeutscheWelle, a studiat climatul investiţional din 87 de naţiuni. Dacă nu e suprareglementare, atunci sunt legile depăşite; dacă legile nu sunt depăşite, atunci metodologia de aplicare a normelor existente este fie alambicată, fie deficitară. Dacă nu se aplică nici una dintre cele trei reguli anterior enunţate, atunci, cu siguranţă, aţi nimerit în Ruanda.

Conform unui studiu realizat de Banca Mondială în 87 de state, Canada şi Georgia se numără printre cele mai atractive pieţe investiţionale. Multe altele, însă, pierd şanse pentru că nu au ştiut să faciliteze intrarea firmelor străine. În medie, străinilor le este necesar un timp cu 50% mai lung pentru a-şi legaliza prezenţa pe piaţă decât investitorilor autohtoni.

Obstacole, mai mari sau mai mici, apar pretutindeni, relevă raportul "Investing Across Borders 2010". Există restricţii sectoriale, procedurile de deschidere a unei reprezentanţe au grade diferite de durată sau complexitate, limitele dreptului de a deţine terenuri sau proprietăţi diferă de la o ţară la alta, în fine, cadrul legal este fluctuant.

Cel mai complicat pare - prin prisma duratei procedurilor - să îţi deschizi, ca străin, o afacere în Angola: 263 de zile. În Haiti, treaba merge ceva mai repede: 212 zile. Simple sunt lucrurile în Canada: luni începi demersurile, sâmbătă eşti numai bun de intrat în pâine. Dar nici Canada nu este modelul ideal: în Georgia şi Ruanda, dosarul se rezolvă în numai patru zile. Timpul necesar pentru a intra, ca proprietar, în posesia unui teren pe care se poate clădi o afacere variază între jumătate de an (în Nicaragua sau Sierra Leone) şi două săptămâni (în Armenia, Georgia, Coreea de Sud sau Sudan).

Din punctul de vedere al procedurilor, autorităţilor canadiene le sunt suficienţi doi paşi; în Venezuela e nevoie de 19 formalităţi, în Uganda de 21. În România, numărul acestora este 7 (faţă 9 în Moldova) - iar cel al zilelor de care un străin are nevoie pentru a pune pe picioare o afacere este de 11, cu una mai mult decât dincolo de Prut. "Europa de Est a ieşit din sistemul economic sovietic şi a deschis spaţii mari pentru investitorii străini. În plus, a explicat Pierre Guislain, unul dintre autorii raportului realizat de Banca Mondială, "acordurile economice semnate cu Uniunea Europeană şi aderarea la structurile comunitare au dus la o simplificare şi eficientizare a procedurilor şi au accelerat reformele economice".

Raportul face referire la facilităţile de înregistrare electronică a unei investiţii străine din România, Bulgaria şi Croaţia. Ceea ce lipseşte, însă, în România (şi în Ucraina) este accesul nelimitat la informaţia publică despre terenurile disponibile - pe o scală ce se întinde de la 0 la 100, România are, în acest sens, doar 33 de puncte, sub, de exemplu, Moldova, care a acumulat 52,6 puncte. Din momentul în care investitorul a dobândit, însă, informaţia, acestuia îi sunt necesare, în România, 57 de zile pentru a deveni proprietar de teren cumpărat de pe piaţa privată şi, respectiv, 65 de zile, dacă terenul este preluat din domeniul public (în Moldova, 19, respectiv, 75 de zile). Principala problemă a Republicii Moldova este că nu a aderat la Convenţia ICSID, de reglementare a disputelor internaţionale cu privire la investiţii, se arată în raportul Băncii Mondiale. - www.promptmedia.ro

Chisinau: Referendumul din 5 septembrie va fi monitorizat si de doi observatori din partea UE - 93157 - 23082010 - Referendumul din 5 septembrie privind modul de alegere a şefului statului va fi monitorizat şi de doi observatori din partea Uniunii Europene. Comisia Electrotală Cenrtală a acreditat 20 de observatori naţionali şi internaţionali, transmite MOLDPRES, preluată de PROMPT MEDIA. Totodată, referendumul va fi monitorizat de 14 observatori din partea Ambasadei Federaţiei Ruse în R.Moldova, precum şi de patru persoane care reprezintă Asociaţia obştească "Promo-LEX". În acelaşi timp, CEC a avertizat câteva partide politice pentru că nu au prezentat în termene legale rapoartele financiare privind cheltuielile legate de campania în vederea referendumului. Între acestea sunt Mişcarea social-politică Republicană "Ravnopravie", Partidul Popular Republican, Partidul Socialiştilor din Moldova "Patria-Rodina", Partidul Conservator, Mişcarea social-politică a Romilor din Republica Moldova, Partidul Naţional Român, Partidul Muncii, Mişcarea social-politică "Forţa Nouă", Partidul Politic ,,Patrioţii Moldovei" , Partidul Socialist din Moldova, Partidul "Uniunea Centristă din Moldova". La aceeaşi şedinţă, CEC a permis ca militarii în termen să poată vota în baza legitimaţiei de serviciu. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, numărul estimativ de alegători incluşi în listele electorale este de circa 2,7 milioane. - www.promptmedia.ro

Teheran: Preşedintele iranian a dezvaluit existenţa primului bombardier fara pilot - Karra - 93158 - 23082010 - Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a dezvăluit, duminică, existenţa primului avion iranian fără pilot "bombardier", numit Karrar, capabil să transporte diferite tipuri de bombe, a anunţat postul de televiziune de stat, care nu a precizat care este raza de acţiune a acestuia. Potrivit postului de televiziune, citat de Animanews, care a difuzat imagini, Karrar este echipat cu un motor turbo şi poate transporta tipuri diferite de bombe. Drona, a cărei rază de acţiune nu a fost dezvăluită, este prezentată ca "primul avion fără pilot care transportă bombe" produs de Iran şi "capabil să parcurgă distanţe mari cu o viteză rapidă".

Karrar, care este unul dintre titlurile imamului Ali, primul succesor al profetului, potrivit musulmanilor şiiţi, este "simbolul progresului industriei apărării din Iran", potrivit ministrului Apărării, generalul Ahmad Vahidi, citat de site-ul postului de televiziune. Karrar a fost dezvăluit la două zile după testarea cu succes a rachetei sol-sol Qiam, care prezintă "aspecte tehnice noi şi o capactitate tactică unică". "Neavând aripi, racheta sol-sol are o mare putere tactică, şansele de a fi interceptată fiind reduse", declara ministrul.

De asemenea, Iranul urmează să inaugureze, zilele următoare, două linii de producţie de vedete rapide, Seraj şi Zolfagar, echipate cu lansatoare de rachete. Iranul şi-a multiplicat, în ultimele luni, anunţurile privind dezvoltarea de noi arme, în special sisteme de rachete, drone, nave rapide sau submarine. Statele Unite şi Israelul afirmă cu regularitate că nu exclud un atac împotriva Iranului, cu scopul stopării programului său nuclear controversat, din cauza căruia Teheranul a fost condamnat, în mai multe rânduri, de Consiliului de Securitate al ONU, iar ţările occidentale au adoptat sancţiuni economice severe.

Occidentalii suspectează Iranul, în pofida dezminţirilor sale repetate, că încearcă să fabrice arma atomică, sub acoperirea programului său nuclear civil. - www.promptmedia.ro

Shanghai: Romanian Piano Trio, inca o saptamana de concerte in China - 93159 - 23082010 -

Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel), solisti concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio concerteaza in perioada 19 - 30 august pe scena in aer liber a Pavilionului Romaniei la Expo 2010 de la Shanghai. Violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail revin la Expozitia Mondiala dupa ce au evoluat ca solisti ai Orchestrei Nationale Radio dirijata de Tiberiu Soare in data de 29 iulie la Red Hall, in fata a peste 2.000 de spectatori chinezi. Concertele Romanian Piano Trio - asa cum este cunoscut grupul cameral al celor trei muzicieni - sunt organizate de Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Afacerilor Externe.

Romanian Piano Trio a luat fiinta in 2004, membrii formatiei fiind reprezentanti ai unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate, prin alegerea de a fructifica in Romania cunostintele si experienta dobandite peste hotare. Violonistul Alexandru Tomescu este detinatorul celebrei viori Stradivarius - Elder - Voicu, dobandind o solida experienta sub indrumarea lui Tibor Varga in Elvetia si la Dallas, Texas. Pianistul Horia Mihail a revenit in Romania ca solist concertist al Filarmonicii din Brasov dupa ce intre anii 1999 si 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americana din Boston. Violoncelistul Razvan Suma, doctorand la Universitatea de Muzica din Bucuresti, a obtinut in anul 2002 diploma de masterat de la Longy School of Music in Cambridge, Massachussets si este cadru didactic la Universitatea de Muzica din Bucuresti. - www.promptmedia.ro

Varsovia: Ministrul Blaga, in Polonia - 93160 - 23082010 - Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, efectuează în perioada 23 - 24 august a.c., o vizită oficială în Republica Polonia la invitaţia omologului său Jerzy Miller. În cadrul întâlnirii vor fi abordate subiecte legate de eliminarea controlului la frontierele interne ale Uniunii Europene, managementul integrat al frontierelor interne, precum şi obţinerea şi folosirea fondurilor europene în vederea înzestrării frontierelor. Întrevederea oficială are loc în contextul unei bune colaborări poliţieneşti existente între România şi Polonia şi al sprijinului permanent acordat de autorităţile poloneze în demersurile pregătirii ţării noastre pentru aderarea la Spaţiul Schengen, atât pe problematica Sistemului Informatic Schengen, cât şi în cadrul unor sesiuni de pregătire teoretică şi practică în domeniul frontierelor.

Din delegaţia Ministerului Administraţiei şi Internelor, condusă de ministrul Vasile Blaga, fac parte şeful al Departamentului SCHENGEN, chestorul şef de poliţie Marian Tutilescu, şi inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul principal de poliţie Ioan Buda. - www.promptmedia.ro

China: China va inregistra la recensamant din noiembrie si strainii - 93161 - 23082010 - În noiembrie, în China va începe cel de-al șaselea recensământ național din istoria sa. Potrivit China Daily, doar în Beijing, 100.000 de recenzori vor vizita fiecare casă pentru a înregistra locatarii.

Conform uzanțelor internaționale, vor fi luați în evidență și străinii care trăiesc de peste șase luni în China. Aceștia, ca și locuitorii din Hong Kong și Macao aflați în China, vor fi înregistrați în localitățile unde domiciliază temporar. Referendumul din 2010 este primul în care vor fi înregistrați rezidenții din Macao, HongKong și Taiwan.

Responsabilul biroului pentru recensamant din cadrul autorității pentru siguranța publică a capitalei a dat asigurări că datele personale ale cetățenilor vor fi confidențiale.

Pregătirile pentru referendumul din China se vor încheia la 15 septembrie, iar referendumul va începe la 1 noiembrie. Rezultatele trebuie să dea imaginea transfomării societății chineze în ultimii zece ani, din punct de vedere al repartizării teritoriale și situației locative. Aceasta va fi, în intenția autorităților, baza unui program național de dezvoltare economică și socială. La recensămaâtul din 2000 populatia Chineia fost 1,29 miliarde. - www.promptmedia.ro

Bucuresti: Metodologia pentru a doua specializare in regim cu taxa din invatamantul medical superior - 93162 - 23082010 - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat metodologia pentru cea de-a doua specialitate în regim cu taxă în anul 2010.

În perioada 1-7 septembrie 2010, instituţiile de învăţământ medical superior vor afişa locurile pe specialităţi aprobate pentru efectuarea pregătirii în cea de-a doua specialitate în regim cu taxă, cu menţionarea coordonatorilor programelor de pregătire.

Dosarele de înscriere la stagiul de pregătire se vor depune la Ministerul Sănătăţii, sediul din str. George Vraca, nr. 9, în perioada 15-24 septembrie 2010. Pentru specialităţile unde numărul solicitărilor va depăşi numărul locurilor aprobate, coordonatorul programului de pregătire va organiza un test de selecţie. La data de 1 octombrie 2010 vor fi publicate listele cu candidaţii admişi la stagiul de pregătire în cea de-a doua specialitate, iar programul de pregătire va începe la data de 4 octombrie şi va dura cel puţin 12 luni.

Programul de pregătire în cea de-a doua specialitate în regim cu taxă se efectuează cu frecvenţă şi asigură acelaşi nivel şi aceeaşi calitate a pregătirii de specialitate ca şi programul de rezidenţiat în specialitatea respectivă.

Metodologia, numărul de locuri pe specialităţi, precum şi lista celor admişi la a doua specialitate, centrele universitare de pregătire şi actele necesare pentru înscriere vor fi afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii. www.promptmedia.ro

Bruxelles: Comisia Europeana preseaza statele membre sa adopte in legislatia interna normele privind medierea in litigiile transfrontaliere - 93163 - 23082010 - Comisia Europeană a reiterat, luni, potenţialul normelor UE în vigoare privind medierea în litigiile transfrontaliere, amintind statelor membre că aceste măsuri pot fi eficiente numai dacă sunt puse în aplicare de către statele membre la nivel naţional. Soluţionarea litigiilor şi a dezacordurilor prin intermediul instanţelor nu este numai costisitoare şi de durată, ci poate distruge, de asemenea, relaţii profitabile de afaceri. Cauzele transfrontaliere sunt mult mai complexe datorită legislaţiilor şi jurisdicţiilor naţionale diferite, precum şi datorită unor aspecte practice precum cheltuielile şi regimul lingvistic. Prin intermediul procedurilor alternative de soluţionare a litigiilor, implicând mediatori imparţiali, se pot aborda aceste probleme şi găsi soluţii constructive. Însă este nevoie de mediatori calificaţi şi de norme clare în care ambele părţi să poată avea încredere. Medierea transfrontalieră este mai complicată, întrucât presupune culturi de afaceri diferite, ambele părţi având nevoie de reguli comune pe care să se poată baza. Acesta este motivul pentru care normele UE cu privire la mediere au intrat în vigoare în mai 2008, şi trebuie să fie transpuse până în mai 2011. Acestea instituie garanţii juridice în materie de mediere şi asigură un proces de înaltă calitate deoarece presupun aplicarea unor coduri deontologice sau formarea ca mediator. Până în prezent patru ţări (Estonia, Franţa, Italia şi Portugalia) au informat Comisia asupra faptului că au transpus în dreptul intern normele UE în materie de mediere.

„Aceste măsuri ale UE sunt foarte importante pentru că promovează un acces alternativ şi suplimentar la justiţie în viaţa de zi cu zi. Sistemele de justiţie dau oamenilor posibilitatea de a pretinde respectarea drepturilor lor. Accesul efectiv la justiţie este protejat în conformitate cu Carta Drepturilor Fundamentale a UE.Cetăţenilor şi întreprinderilor nu ar trebui să li se îngrădească drepturile doar pentru că le este greu să apeleze la sistemul de justiţie, pentru că nu îşi pot permite acest lucru, nu pot să aştepte derularea procesului sau nu fac faţă birocraţiei", a declarat vicepreşedintele Viviane Reding, comisar al UE pentru justiţie.„Fac apel la statele membre să dea dovadă de hotărâre în punerea în aplicare neîntârziată a normelor UE în materie de mediere: minimul necesar este de a permite litigiilor transfrontaliere să fie soluţionate pe cale amiabilă. Dar de ce să nu mergem mai departe?De ce aceste măsuri să nu fie disponibile la nivel naţional? În final, de acest lucru vor beneficia cetăţenii şi întreprinderile, societăţile şi economiile, precum şi sistemul juridic în sine."

Directiva UE privind medierea se aplică atunci când două părţi care sunt implicate într-un litigiu transfrontalier sunt de acord în mod voluntar să soluţioneze litigiul prin intermediul unui mediator imparţial. Statele membre trebuie să se asigure că acordurile rezultate în urma medierii pot fi executate. Conform unui studiu recent finanţat de UE, timpul pierdut prin neutilizarea medierii este estimat, în medie, între 331 şi 446 de zile suplimentare, în UE, iar costurile juridice suplimentare variază de la 12 471 de euro la 13 738 de euro pe caz

Medierea poate rezolva problemele dintre întreprinderi, angajatori şi angajaţi, proprietari şi chiriaşi sau familii, astfel încât relaţiile dintre aceştia să se poată menţine şi chiar consolida, într-un mod constructiv - un rezultat care nu poate fi întotdeauna realizat prin intermediul procedurilor judiciare. Soluţionarea litigiilor în afara instanţei economiseşte resursele sistemelor de justiţie şi poate reduce în mod potenţial cheltuielile aferente.Soluţionarea litigiilor pe cale electronică face medierea la distanţă din ce în ce mai accesibilă.Ceea ce lipseşte sunt normele transfrontaliere care să ofere părţilor siguranţă cu privire la acest proces şi la caracterul executoriu al acordului care rezultă în urma acestuia.

Un element crucial în orice mediere este încrederea în proces, în special atunci când cele două părţi provin din ţări diferite.Prin urmare, normele UE încurajează statele membre să prevadă controlul calităţii, să elaboreze coduri deontologice şi să ofere cursuri de formare mediatorilor, pentru a se asigura de existenţa unui sistem eficient de mediere.Un cod deontologic european pentru mediatoria fost dezvoltat de un grup de părţi interesate cu sprijinul Comisiei Europene şi a fost lansat la data de 2 iulie 2004. Codul deontologic european stabileşte câteva principii la care mediatorii pot decide să adere în mod voluntar; aceste principii se referă la competenţă, numire, taxe de mediere, promovarea serviciilor mediatorilor, independenţă şi imparţialitate, acordul de mediere şi obligaţia de confidenţialitate.

În cazul în care medierea eşuează, litigiile pot fi transferate oricând în sistemul tradiţional de soluţionare în instanţe.

Până în mai 2011, Comisia se aşteaptă ca 26 de state membre să transpună normele UE (Danemarca nu a optat pentru aplicarea acestor norme - o prerogativă de care această ţară se poate prevala pe baza unui protocol anexat la tratatele UE). Până în prezent patru ţări (Estonia, Franţa, ItaliaşiPortugalia) au informat Comisia asupra faptului căau transpusîn dreptul intern aceste normele. În plus, Lituania şi Slovacia au comunicat instanţele judecătoreşti competente pentru executarea acordurilor în urma medierii transfrontaliere.

Chiar dacă în majoritatea statelor membre existau deja reguli similare la nivel naţional înainte de adoptarea directivei, acestea ar trebui, înainte de 21 mai 2011, să informeze Comisia în legătură cu măsurile pe care le adoptă pentru a transpune directiva (aceste măsuri naţionale ar trebui să menţioneze în mod special directiva). Unele ţări au deja norme în materie de mediere în anumite domenii; de exemplu,IrlandaşiDanemarcaîn cazul relaţiilor de muncă,Finlandaîn cazul litigiilor în care sunt implicaţi consumatorii,Suediaîn cazul accidentelor de trafic sauFranţaşi Irlanda în cazul litigiilor de dreptul familiei. ÎnPortugaliaexistă cursuri de formare pentru mediatori din 2001.

Statele membre trebuie să furnizeze informaţii cu privire la instanţele competente să execute acordurile încheiate în urma medierii la o dată anterioară (21 noiembrie 2010), astfel încât Comisia să poată publica aceste informaţii pentru a facilita folosirea medierii de către cetăţeni şi întreprinderi. www.promptmedia.ro

Chisinau: Premiera in Republica Moldova: comemorarea victimelor stalinismului si nazismului - 93164 - 23082010 - Pentru prima dată în Basarabia, astăzi este marcată „Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului şi nazismului". Începând cu orele 10.00, la Muzeul Naţional de Istorie, Asociaţia Istoricilor, Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie, Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM şi Facultatea de Istorie şi Filozofie a USM se organizează o masă rotundă cu această temă, transmite Romanian Global News. La eveniment participa istorici, scriitori, oameni de cultură, „toţi cei care consideră că 23 august 1939 a fost o zi tragică pentru noi şi pentru omenire", spune Mihai Taşcă, secretarul Comisiei pentru studierea şi aprecierea regimului totalitar comunist din RM. El afirmă că, în recomandările sale, Comisia a cerut Parlamentului să declare ziua de 23 august ca Zi de comemorare şi în RM, aşa cum au făcut toate statele UE: „Pentru prima dată la noi, 23 august va căpăta un context european, deoarece consecinţele acestei zile au afectat toată Europa".

Discuţiile se axează, în principal, pe data de 23 august 1939 - zi în care a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov, cu anexele sale secrete, şi care a divizat Europa în două - şi pe consecinţele de ordin politic, militar, cultural ale acesteia. „Pentru Basarabia, 23 august 1939 a condus la ocuparea ei la 28 iunie 1940, urmată de anularea grafiei latine şi crearea unei noi limbi, moldovenească", spune Gheorghe Negru, preşedintele interimar al Asociaţiei Istoricilor din RM.

În ultimii opt ani, guvernarea comunistă serba 23 şi 24 august cu mult fast, ca zile de „eliberare" (din 1944 - n.r.). Nu este exclus ca evenimente similare să se producă şi în acest an. „Doar foştii nomenclaturişti şi cei care au avut diverse privilegii în perioada sovietică pot serba „eliberarea". Aceşti oameni nu sunt de acord nici astăzi cu Declaraţia de Independenţă a RM şi cu principiile şi valorile care au stat la baza ei - revenirea la istoria şi cultura noastră românească, condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov", este convins Gheorghe Negru.

La 23 august 2008, Parlamentul European a adoptat „Declaraţia privind proclamarea Zilei europene a comemorării victimelor stalinismului şi nazismului" pentru „a păstra vie memoria victimelor şi, în acelaşi timp, a contribui la întărirea bazelor democraţiei, precum şi la consolidarea păcii şi stabilităţii pe continentul european". În document, parlamentarii europeni condamnau deportările şi exterminările în masă ca fiind crime împotriva umanităţii. De asemenea, declarau că au adoptat acest act fiindcă consecinţele lui 23 august sunt prea puţin cunoscute cetăţenilor statelor postcomuniste. www.promptmedia.ro

Bucuresti: Numarul medicilor care pleaca sa lucreze in strainatate creste dramatic - 93165 - 23082010 - Numarul medicilor bucuresteni care au solicitat in acest an aviz pentru a lucra in strainatate a ajuns la 630, fata de 443 in tot anul 2009, a anuntat luni Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB).

Profesorul Ioan Lascar a spus ca pana acum toti cei care plecau sa lucreze in strainatate erau medici tineri, majoritatea rezidenti pana in 30 de ani. "Din nefericire, in ultimul an au solicitat certificate care sa le permita lucrul in strainatate persoane peste 35 de ani, medici cu multa experienta si chiar peste 60 de ani", a adaugat presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti.

CMB a atentionat in repetate randuri ca banii acordati sanatatii sunt la nivelul tarilor din lumea a treia, considerand ca resursele bugetare alocate sanatatii ar trebui sa se situeze la nivelul de 8-10% din PIB, a mai spus Ioan Lascar.

"Pana acum, in mod absurd, vinovat pentru starea sistemului de sanatate a fost facut corpul medical. Si acum este evident pentru toata lumea ca responsabilii pentru starea deplorabila in care se afla sistemele medicale trebuie cautati in alta parte", a afirmat presedintele CMB. www.promptmedia.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii