Banca Românească se mută în prima clădire ecologică de birouri din Bucureşti
Banca Românească se mută în prima clădire ecologică de birouri din BucureştiBucureşti, 09 iunie - Banca Românească îşi mută sediul central începând cu 1 august 2011 în clădirea Euro Tower, primul ansamblu de birouri ecologic din Bucureşti, construit de Cascade Group.
"Relocarea sediului central va aduce cu siguranţă o mai mare eficienţă în activitatea băncii. Unităţile de business vor fi concentrate în clădirea Euro Tower, în timp ce activităţile de "back office" îşi vor desfăşura activitatea în continuare în sediul din Pipera. Aceasta este o decizie importantă şi face parte din strategia Băncii Româneşti de eficientizare a operaţiunilor sale, reflectând de asemenea şi angajamentul pe termen lung al acţionarului majoritar National Bank of Greece de continuare a dezvoltării afacerilor din România", a declarat Marinos Stratopoulos, Director General al Băncii Româneşti.
Banca Românească a închiriat în Euro Tower o suprafaţă de 3250 mp, desfăşurată pe etajele 4 - 7 ale clădirii, urmând ca la parterul acesteia, pe o suprafaţă de 250 mp, să funcţioneze şi o sucursală a Băncii.
Clădirea Euro Tower este amplasată în zona central-nordică a Bucureştiului, la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu şi Lacul Tei. Primul imobil ecologic din Bucureşti dispune de un acoperiş verde realizat din copaci, dar şi de o zona la fel de verde amenajată la parter, zonă ce va fi deschisă publicului. Zonele verzi vor putea fi folosite atât pentru petrecerea timpului liber, însa vor contribui în mod semnificativ la reducerea absorbţiei de căldură. Datorită folosirii de sisteme sofisticate de iluminare, încălzire şi răcire, consumul de energie este estimat să se reducă cu până la 30%, comparativ cu o clădire standard clasa A de birouri.
Dezvoltatorul cladirii, Cascade Group, este filiala locală a fondului olandez de investiţii East & Central European Venture Capital BV.
Despre Banca Românească
Cu un capital social de pana la 200 milioane Euro şi o reţea naţională de sucursale distribuite in toate orasele importante ale tarii, Banca Romanească are 18 ani de activitate pe piaţa bancară din România. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii. Banca Romaneasca este una dintre cele mai lichide banci de pe piata locala, cu un indice de solbavilitate de 24%, comparativ cu o medie a sistemului de 14% si un minim reglementat de 10%.
În paralel, NBG este, in prezent, banca cu cele mai mari lichidităţi din sud-estul Europei, fiind lider de piaţă în Grecia din punct de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu Octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de 169 de ani, cu o puternică prezenţă internaţionala prin cele peste 1.700 unităţi bancare. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se mai numară: NBG Securities România, Garanta Asigurări, NBG Leasing si NBG Factoring Romania.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp