Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR a ajuns la un volum de tranzacţionare de peste 400 mil EUR anual, în produse de investiţii administrate pentru clienţii de private banking

ro

27 Nov, 2012 00:48 1074 Marime text

Volumul produselor de investiţii a depăşit ponderea depozitelor şi numerarului aflat în administrarea serviciului Erste Private Banking oferit de BCR

Obligaţiunile reprezintă cea mai frecventă componentă a portofoliilor de investiţii

ERSTE Private Banking şi ERSTE Asset Management lansează un nou serviciu de Administrare Discretionara de Portofoliu

Bucureşti 26 noiembrie - Banca Comercială Română (BCR) a atins un volum de tranzacţionare de peste 400 mil EUR anual, în produse de investiţii administrate pentru clienţii de private banking, pe fondul unei evoluţii a pieţei locale care recuperează decalajul faţă de pieţele mature în ceea ce priveşte comportamentul investiţional al clienţilor cu averi ridicate. Nevoia de a dispune de numerar pe termen scurt şi mediu reprezintă un motiv suplimentar pentru care ritmul de creştere a investiţiilor s-a consolidat în 2012.

Clienţii de Private Banking îşi indreaptă atenţia spre active cu randamente mai ridicate, pe masură ce obligaţiunile guvernamentale cu rating AAA oferă randamente real negative, iar dobânzile la depozite scad. Volumul anual al tranzacţiilor facute de clienţii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce înseamnă că asistam la o modificare a comportamentului investiţional de la "Păstrează până la maturitate" la "Disponibil pentru vânzare", afirmă Razvan Furtuna Sef al Erste Private Banking Romania.

În primele nouă luni ale anului 2012, volumul produselor de investiţii a depăşit ponderea depozitelor şi numerarului aflat în administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut faţă de instrumente pe termen mediu şi lung cu randamente mai crescute şi risc evaluat acceptabil. Obligaţiunile reprezintă cea mai importantă parte a portofoliilor de investiţii fie prin tranzacţionare directă, fie prin intermediul fondurilor de investiţii.

În acelaşi timp, serviciul de administrare a conturilor de investiţii plasează Erste Private Banking în poziţia de leader pe piaţa seviciilor de private banking, incluzând şi administrarea de portofolii. Prin intermediul noului serviciu de Administrare Discretionara de Portofoliu clienţii beneficiază de soluţii de investiţii personalizate, adaptate restricţiilor şi profilului de risc individual. În acelaşi timp clienţii au acces la întreaga paletă de active locale şi globale, iar managementul portofoliului se face în echipă, de către manageri de investiţii specializaţi pe clase de active.

Împreună, Erste Private Banking şi Erste Asset Management oferă servicii de înaltă complexitate, aliniate la standardele de calitate internaţionale ale Grupului ERSTE. Pentru aceste servicii de private banking, clienţii nu mai trebuie să se deplaseze în străinatate, ci este suficient să stabilească o întalnire cu consilierii noştri locali de private banking. BCR este singura bancă din piaţă care livrează local un astfel de serviciu, a declarat Sorin Mititelu Director Segmente Clienti in cadrul BCR.

Anul acesta Erste Private Banking a primit distincţia de Cel mai bun serviciu de private banking în Europa Centrala şi de Est (The Banker - noiembrie 2012); BCR a primit distincţia de Cel mai bun serviciu de private banking din România (Euromoney - februarie 2012).

* *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 622 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

* *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.100 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 217,0 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.618,5 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii