BCR a intermediat pe piaţa secundară tranzacţii cu titluri de stat în valoare de aproape 1,5 miliarde echivalent lei
BCR a intermediat pe piaţa secundară tranzacţii cu titluri de stat în valoare de aproape 1,5 miliarde echivalent"Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai puţin riscante investiţii care se pot realiza de către investitori, clienţii beneficiind de dobânzi fixe. Acest lucru se vede şi în interesul manifestat de clienţii persoane fizice, care reprezintă până la 99% din numărul de clienţi care au achiziţionat titluri de stat, până în acest moment. Cele mai vândute titluri de stat către populaţie sunt cele în moneda naţională, respectiv circa 1,2 miliarde lei, reprezentând aproximativ 3/4 din volumul total", a declarat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.
Printre avantajele investiţiei în titluri de stat se numără: lipsa taxelor, obţinerea unui randament fix dacă titlul este ţinut până la maturitate, randamente superioare celor oferite de depozitele bancare, ş.a..
"Parteneriatul dintre BCR şi Erste ne poziţionează în acest moment ca cel mai important jucator de pe piaţa titlurilor, deţinând şi unul dintre cele mai mari portofolii. BCR are calitatea atât de dealer primar cât şi de participant în stabilirea fixingului pe piaţa titlurilor de stat româneşti conferindu-i astfel posibilitatea de a oferi preţuri competitive. Susţinerea oferită de Erste ne oferă şi posibiliatea de a avea acces pentru clienţii noştri şi la pieţele internaţionale. Din poziţia de lider al sistemului bancar românesc vizăm toate segmentele de clientelă oferind cele mai accesibile preţuri din piaţă", a adaugat Laura Hexan.
Clienţii BCR pot obţine mai multe informaţii despre posibilităţile de investiţii oferite de bancă pe portalul - http://investitii.bcr.ro
Precizari legale
Banca Comerciala Romana este o institutie de credit inmatriculata la Registrul Bancar nr. RB-PJR-40-008/18.02.1999, Inmatriculata la Registrul Comertului: J40/90/1991 , Cod Unic de Inregistrare: 361757, Capital Social 1.553.435.543,80 lei, SWIFT: RNCB RO BU, sediu: Bd. Regina Elisabeta Nr 5, Sector 3 Bucuresti, Site: http://www.bcr.ro si http://investitii.bcr.ro.
Avertisment: Acest material are caracter pur informativ şi NU reprezintă o recomandare pentru produse si investiţii în instrumente financiare sau o oferta pentru a contracta produsele sau servicii de investitii financiare la care acest material se refera. Banca nu are nici o obligatie sau responsabilitate privind oferirea catre client a produselor prezentate in conditiile mentionate in prezentul material. Orice referinta la o cotatie sau pret de oferta din prezentul material in legatura cu un produs/serviciu are carecter pur indicativ si nu reprezinta cotatia sau pretul de oferta disponibil la momentul in care clientul va decide sa cumpere/contracteze respectivul produs/serviciu. Informaţii detaliate privind termenii si conditiile concrete in care puteti beneficia de produsele si serviciile BCR sunt furnizate potenţialilor investitori la momentul solicitării deschiderii de cont şi în timp util înaintea momentului prestării de serviciilor solicitate.
Va informam de asemenea ca este posibil ca Banca, afiliatii acesteia sau angajatii acesteia sa detina in nume propriu produsele/ instrumentele financiare la care se refera acest material, sa efectueze tranzactii de vanzare, cumparare sau orice alt tip de tranzactii cu aceste produse/instrumente financiare, sa fie formator de piata pentru aceste produse/instrumente financiare, sa ofere servicii de investment banking, creditare sau alte servicii in legatura cu emitentii mentionati in cuprinsul prezentului material sau sa fi intermediat oferte publice in in legatura cu acesti emitenti.
Avertisment important !
§ Investiţiile în instrumente financiare sunt supuse unor riscuri cum ar fi, riscul general de piata, riscuri legate exclusiv de emitent precum pozitia sa financiara sau rezultatele din operatiuni, riscul legat defluctuaţia preţurilor pieţei ce poate genera situatii precum devierea pretului unor instrumente structurate comparativ cu activul suport, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb;
§ BCR nu işi asuma nici o responsabilitate cu privire la randamentele portofoliului de instrumente financiare. Performanţa trecută a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanţie pentru performanţele lor viitoare. Acestea sunt aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand decideti sa investesti in instrumente financiare, pentru un management eficient al tranzactiilor pe care le vei efectua;
§ Instrumentele financiare nu sunt depozite bancare si nu sunt garantate de nici o autoritate guvernamentala si, de asemenea, nu intra sub incidenta schemei de garantare a depozitelor;
§ Aceste instrumente nu reprezinta obligatii proprii ale BCR sau ale afiliatilor acesteia si nu sunt garantate, cu exceptia situatiei in care acest aspect este mentionat in mod expres in actele de emisiune sau in prospectul sau in alte documente ce contin termenii si conditiile privind un anumit instrument financiar;
Nu toate produsele de investitii sunt corespunzatoare sau adecvate pentru orice client. In cazul in care clientul doreste sa obtina recomandari/consultanta cu privire la investitia intr-un produs/serviciu, respectivul client va trebui sa contracteze separat serviciile unui consultant de specialitate pentru a se asigura ca produsul sau serviciul pe care clientul doreste sa-l contracteze este corespunzator nevoilor si preferintelor acestuia si ca riscurile asociate produsului/serviciului respectiv sunt pe deplin intelese.
* *
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 622 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.
* *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 215,2 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 1.751,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp