Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR Banca pentru Locuinte – castigator al recesiunii economice

ro

29 Sep, 2009 21:13 1162 Marime text

Bucuresti, 29 septembrie 2009 - Conform unui studiu national, realizat in perioada iulie - august 2009, sistemul de economisire-creditare oferit de BCR Banca pentru Locuinte reprezenta o alternativa de certitudine si siguranta in timp de recesiune. Produsul va contribui la revenirea dorintei de economisire si va deveni un factor de consolidare a familiei pe termen lung.

„Dupa aceasta perioada de recesiune economica, psihologia consumatorului din Romania va fi una schimbata. Daca pana acum predominau frenezia cumpararii, atractia creditului rapid, abtinerea de la economisire, egocentrismul si solidaritatea sociala scazuta precum si orientarea puternica a consumului spre bunuri superioare, contextul economic ne-a facut sa ne regandim prioritatile. Astfel, a crescut nevoia de siguranta si protectie: a crescut dorinta de control, nevoia refacerii cuibului avariat, economisirea - toate acestea pe fondul persistentei crizei la nivel perceptiv", a declarat Petre Datculescu, Director General IRSOP.

„Acest studiu ne-a aratat ca oamenii devin mai precauti si mai realisti - ei protejeaza ceea ce au in loc sa se orienteze spre a castiga ceea ce nu au. Astfel, observam ca a crescut semnificativ intentia de a investi in imbunatatirea conditiilor de locuit - 72% din populatie dorea anul trecut sa investeasca, anul acesta procentul este de peste 85%. De aceea sistemul sistemului de economisire-creditare devine si mai atractiv: ofera siguranta astazi si in viitor (prin economisire regulata, dobanda fixa la economii, dobanda fixa la credit, posibilitatea de a rambursa banii mai repede), ofera confort psihic fiind un sistem flexibil (posibilitatea de a retrage banii oricand, posibilitatea de a renunta la credit, pastrand profitul, obtinerea creditului inainte de economisirea a 40-50%) si ofera si o serie de avantaje financiare (prima de la stat, dobanda la credit mai mica decat media de pe piata, rambursare in max. 7 ani, posibilitatea de a folosi banii in alte scopuri)", a declarat Carmen Schuster, Vicepresedinte BCR Banca pentru Locuinte.

Un fapt important de mentionat este ca acei respondenti care resimt mai puternic amenintarea somajului (in sensul ca cineva din familie si-a pierdut sau risca sa isi piarda locul de munca) apreciaza mai mult avantajele produsului de economisire creditare: prima de la stat, dobanda mica la credit, rambursarea in 7 ani si prefera un produs de economisire creditare fata de un depozit simplu, si un credit bauspar fata de un credit simplu.

In contextul in care situatia economica ramane dificila si in a 2-a jumatate a anului 2009, economisirea-creditarea reprezinta o alternativa viabila si sigura pentru multi romani interesati de investitiile in domeniul locativ pe termen mediu si lung. Pentru a 2-a jumatate a anului, BCR Banca pentru Locuinte preconizeaza incheierea a inca 40.000 de contracte de economisire-creditare, ajungand astfel la sfarsitul anului 2009 la un stoc total de 130.000 de contracte, cu o valoare contractuala totala de peste 2,8 miliarde lei.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a GRUPULUI BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania - actionar majoritar cu 80% din actiuni - si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului ERSTE, Austria - 20% din actiuni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii