Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:59 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR da credit talentelor!

ro

13 Aug, 2010 00:18 2035 Marime text
bcr_sperante1.jpgBucuresti, 12 august 2010 - BCR impreuna cu Salvati Copiii si Romani CRISS au lansat editia 2010 a proiectului BCR Sperante. BCR, impreuna cu partenerii sai, continua astfel sa sustina financiar educaţia muzicală a unei serii de copii foarte talentaţi, dar cu mijloace financiare insuficiente.

Pentru ca talentul trebuie recunoscut de profesionisti, s-au alaturat proiectului 9 artisti, cantareti si compozitori renumiti. Acestia vor face parte din juriul care va selecta copii care vor intra in proiectul BCR Sperante 2010. Presedintele juriului va fi Gabriel Cotabita. Alaturi de el vor mai juriza Marian Ionescu (Directia 5), Florin Grozea (HI-Q), Andrei Tudor (compozitor), Cornel Fugaru (compozitor), Ionel Tudor (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Sava Negrean (cantareata muzica populara), Constantin Enceanu (interpret muzica populara).

"BCR Sperante este un proiect de suflet pentru noi. BCR Sperante da credit talentului, sprijinind financiar educatia muzicala a unor copii daruiti pentru muzica, dar cu mijloace financiare insuficiente. Proiectul isi gaseste locul firesc in strategia de implicare proactiva in comunitate a bancii, care vizeaza cu predcadere: educatia, antreprenoriatul social si solidaritatea sociala", a declarat Cornel Cojocaru, Purtator de cuvant BCR.

BCR Sperante 2009 a insemnat, pe scurt:

Ø 15 copii talentati la muzica, dar cu o situatie materiala dificila au fost admisi in proiect

Ø Impreuna cu Loredana Groza, au inregistrat Albumul BCR Sperante pe care il aveti in mape

Ø Aproape 90,000 de Euro adunati in urma campaniei de strangere de fonduri

Ø Copiii beneficiaza de fonduri alocate pe baza unor planuri de interventie realizate de Salvati Copiii si de Romani CRISS pentru fiecare copil in parte.

„BCR Sperante face parte dintr-un parteneriat strategic intre Salvati Copiii Romania si BCR. Copiii implicati in prima editie a acestui proiect social au dat dovada de daruire si de implicare, fiecare dintre ei incercand sa se dezvolte si sa se depaseasca pe sine. Scopul principal al acestei initiative este campania de strangere de fonduri pentru acces la educatie, ore individuale de pregatire muzicala, dar si pentru acoperirea altor cheltuieli necesare unei bune dezvoltari (uniforme, rechizite, transport). Solidaritatea noastra, a tuturor, se transforma in aceste momente in ajutor direct acordat copiilor. Suntem increzatori ca vom reusi sa strangem banii necesari pentru ca acesti copii sa-si cultive talentul", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

"Proiectul BCR Sperante a marcat inceputul unei colaborari stranse intre Romani CRISS si BCR, un pas important dinspre sectorul privat catre comunitati. Anul 2009 a oferit Romani CRISS oportunitatea de a spriji direct si a impartasi bucuria a 12 copii romi talentati, fara posibilitati materiale, care au participat in proiect si care au putut, astfel, merge mai departe pe drumul catre o cariera muzicala. Suntem siguri ca si editia 2010 a proiectului BCR Sperante va fi o reusita si pentru alti copii care au nevoie de proiect. Ne bucuram ca avem o sansa pentru copiii romi si speram ca ne veti fi alaturi", a declarat Magda Matache, Director executiv, Romani CRISS.

Etapele proiectului BCR Speranţe 2010

I. Etapa preselecţiilor. Preselecţiile pentru cea de-a doua ediţie a proiectului au loc în perioada 16 august - 31 august în Bucureşti şi în alte patru municipii: Constanţa, Iaşi, Cluj şi Craiova.

II. Selecţia finală. Pe baza preselecţiilor şi a înregistrărilor audio şi video făcute în timpul Caravanei BCR, juriul va decide care sunt copiii care vor intra în proiectul BCR Speranţe, ediţia 2010.

III. Înregistarea albumului BCR Speranţe 2010. După încheierea selecţiei, copiii admişi vor intra într-un stagiu de pregătire cu vedete muzicale consacrate şi vor înregistra Albumul BCR Speranţe 2010, care mai apoi va fi vândut în scopuri caritabile.

IV. Gala BCR Speranţe, ediţia 2010. Gala va avea loc în noiembrie, la Bucureşti şi va avea rolul să îi prezinte pe copiii admişi în program. Totodată, va fi un eveniment caritabil, destinat strângerii de fonduri pentru susţinerea accesului copiilor la o educaţie muzicală solidă.

VI. Monitorizare şi evaluare continuă

Pentru fiecare copil admis în proiect, organizaţiile partenere, Salvaţi Copiii şi Romani CRISS vor realiza planuri de intervenţie. Acestea vor viza educaţia muzicală cu profesori individuali, participarea la concursuri şi festivaluri de profil, precum şi nevoile de bază ale copiilor: hrană, îmbrăcăminte sau cazare, acolo unde va fi cazul. Semestrial, copiii vor fi evaluaţi pe baza rezultatelor obţinute la concursuri şi ale recomandărilor primte de la profesorii de muzică.

Note pentru redactori:

Salvaţi Copiii România promovează de 20 ani drepturile copilului, în acord cu principiile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. În această perioadă 500.000 de copii au fost incluşi în programe educative, de protecţie şi asistenţă medico-socială, de stimulare a participării lor în acţiuni de promovare şi recunoaştere a drepturilor lor. Este membră a Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin muncă, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii. Este asociaţie de utilitate publică. Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro

Romani CRISS

Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii - Romani CRISS este o organizatie neguvernamentala non-profit, infiintata la 4 aprilie 1993. Membrii fondatori ai organizatiei sunt: Federatia Etnica a Romilor (FER), Centrul de Cercetare a Romilor/Tiganilor al Universitatii René Descartes, Paris si Institutul de Sociologie al Academiei Romane.

Romani CRISS apara si promoveaza drepturile romilor din Romania. Romani CRISS ofera asistenta legala in cazurile de abuz si lucreaza pentru combaterea si prevenirea discriminarii rasiale impotriva romilor in toate domeniile vietii publice, inclusiv in educatie, locuire si sanatate. In domeniul educaiei, organizatia este activa inca de la infiintare. Cel mai recent proiect educational a avut ca beneficiari peste 12.000 de copii din intreaga tara.

In 2008, Romani CRISS a obtinut statutul special consultativ al Consiliului Economic si Social (ECOSOC), fiind prima organizatie de romi din Romania si a cincea din tara noastra care obtine acest statut.

www.romanicriss.org

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS - peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 208,0 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 255,2 milioane EUR si un raport cost venituri de 49,2%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii