Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erste Group si BCR acorda un credit de 30 mil EUR pentru companiile Grupului Mechel in Romania

ro

01 Apr, 2010 14:50 1831 Marime text

bcr_s.jpgErste Group si BCR acorda un credit de 30 milioane Euro pentru companiile Grupului Mechel in Romania

  • Accord de imprumut tip multiborower
  • BCR sprijina revenirea economiei prin creditarea industriei producatoare de otel
  • Acordul va permite diminuarea efectelor crizei economice si va sustine stabilitatea ritmului de functionare a intreprinderilor Mechel in Romania

Bucuresti, 1 aprilie 2010 - Erste Group si Banca Comerciala Romana anunta semnarea incheierii unui contract de credit in beneficiul Mechel Campia Turzii, impreuna cu Mechel Targoviste si Ductil Steel, in valoare totala de 30.000.000 Euro.

Acordul de imprumut este unul de tip multiborrower pentru finantarea capitalului de lucru, cu garantii materiale precum si scrisoare de garantie din partea companiei mama, Mechel OAO. Cele 30 de milioane de euro reprezinta refinantarea unui credit de 15 milioane de euro la care se adauga o noua linie de finantare de 15 milioane de euro.

Vrem sa cladim o relatie solida cu clientii nostri, iar baza este ajutorul oferit in timpuri dificile. Productia de otel este un motor important al economiei atat din prisma contributiei la exporturi, cat si din prisma locurilor de munca, consumului de energie si de materii prime pe care le genereaza la nivel intern. Grupul Mechel angajeaza peste 7.000 de oameni in cinci intreprinderi din Romania si credem ca este responsabilitatea BCR sa sprijine astfel revenirea economica, a declarat Diana Hudymač, Directorul Diviziei de Clienti Corporativi Mari la nivel de Grup in cadrul BCR.

Apreciem foarte mult relatiile de parteneriat stabilite impreuna cu Erste Group si BCR. In baza acordurilor semnate sta experienta pozitiva de colaborare, precum si interesul reciproc al partilor in dezvoltarea unei colaborari complexe la nivel corporativ. Acest acord va permite diminuarea efectelor crizei economice si va sustine stabilitatea ritmului de functionare a intreprinderilor Mechel in Romania, a declarat Victor Dyshlevich, Directorul General al Diviziei Metalurgice Est-Europene a companiei Mechel.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2009, Erste Group detinea active totale in valoare de 201,7 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 903,4 milioane EUR si un raport cost venituri de 50,2%.

Banca Comerciala Romana (BCR), un membru important al Erste Group, este Nr.1 pe piata serviciilor financiare din Romania - cu active de peste 64,5 miliarde RON (16 miliarde EUR) la 31 decembrie 2009 - banca Nr.1 dupa numarul de clienti - peste 4,6 milioane clienti persoane fizice si companii - si Nr.1 in activitatile de creditare si economisire - peste 22% respectiv 21% cota de piata. Reteaua de filiale BCR acopera intreaga suprafata a Romaniei cu 665 de agentii retail si 48 centre comerciale pentru companii.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Mechel asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

Divizia Metalurgica Est-Europeana a companiei Mechel uneste cinci intreprinderi al companiei Mechel in Romania: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau si Otelu Rosu. In anul 2009 intreprinderile Diviziei au produs peste 750 mii tone de produse finite, au fost realizate investitii in modernizare si restructurare intreprinderilor in valoare de peste 9 mil. euro, numarul angajatilor celor 5 intreprinderi este circa 7000 de persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii