Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goodbee Credit IFN anunţă extinderea finaţărilor de până la 100.000 de euro pentru dezvoltarea micilor afaceri

ro

05 Jul, 2011 18:36 2334 Marime text

  COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, iunie 2011


Goodbee Credit IFN anunţă extinderea finaţărilor de până la 100.000 de euro pentru dezvoltarea micilor afaceri

Creşterea limitei maxime de finaţare a micilor afaceri, de la 50.000 la 100.000 de euro, la care se adaugă deschiderea a încă patru centre de operaţiuni până la sfârşitul acestui an, sunt cele două căi prin care compania de microfinanţare good.bee Credit, membră a grupului bancar Erste din Austria, IFN urmăreşte consolidarea portofoliului de clienţi.
Obiectivul principal din strategia pe termen scurt a companiei de microfinaţare good.bee Credit IFN, este de a creşte portofoliul de finanţări acordate micilor întreprinzători, pentru activităţi de producţie, servicii şi comerţ. „Vizăm atât zona rurală, cea în care desfăşurăm preponderent activitatea noastră de microfinanţare, dar şi zona oraşelor mici, cu o populaţie de sub 100.000 de locuitori, pentru a stimula dezvoltarea micilor afaceri”, a declarat Anca Ciobanu, CEO good.bee Credit IFN.

Reţeaua de birouri teritoriale prin care compania oferă serviciile de consultanţă şi finanţare prin microcredite va creşte, de la 11 la 15 centre, până la sfârşitul anului 2011. Pe de altă parte, compania este pregătită să susţină cereri de finanţare de până la 100.000 de euro, pentru dezvoltarea afacerilor din zonele în care good.bee este deja un partener tradiţional al întreprinzătorilor locali. „Avem cereri de creditare de peste 50.000 de euro, pentru afaceri din diferite domenii, care oferă garanţiile materiale necesare unui credit  şi perspective de dezvoltare pe termen lung”, precizează Anca Ciobanu.

Ponderea cea mai mare în portofoliul de credite acordate de către good.bee Credit, instituţie financiară nebancară înfiinţată în anul 2008, peste 88% din total, o reprezintă microfinanţările – credite de până la 50.000 de euro – cu o medie a creditelor acordate de 5.000 de euro, înregistrată la sfârşitul anului trecut. Creditele care depăşesc această limita au ajuns, în primele cinci luni din 2011, să reprezinte 12% din total. „Obiectivul nostru este ca, până la sfârşitul anului, o cincime din portofoliul nostru să îl reprezinte creditele de  peste 50.000 de euro”, explică CEO-ul good.bee Credit IFN.
Afacerile cu potenţial, eligibile pentru credite de până la 100.000 de euro sunt cele din domeniul creşterii animalelor, pensiunile turistice, bio-agricultura, livezi de pomi fructiferi şi plantaţii viticole.

Goodbee Credit IFN a acordat, în perioada ianuarie – mai  2011, microcredite în valoare totală de 16 067 937 RON, mai mari cu  7 223 617 RON faţă de perioada similară a anului trecut (8 844 320 RON, ianuarie - mai 2010). Din octombrie 2009 (momentul începerii activităţii de creditare, după constituirea companiei, în anul 2008) până la 31 decembrie 2010, au fost acordate credite în valoare totală de 30 464 795 milioane RON. (peste 7 milioane euro). „Creşterea numărului de cereri pentru microfinanţare poate fi interpretată ca fiind un semnal al reluării activităţilor economice, mai ales în zona rurală”, explică Anca Ciobanu.

Cele mai multe credite acordate de Goodbee Credit IFN în primul trimestru al anului curent, 52% din total, s-au îndreptat, ca şi în 2010, spre agricultură, apoi spre sectorul producţiei (19%) şi cel al turismului rural (14%). Ponderea sectorului agricol, deşi s-a menţinut la peste jumătate din total, a scăzut faţă de sfârşitul anului 2010, cu cinci puncte procentuale. În acelaşi timp, a crescut ponderea sectorului producţie, cu două puncte procentuale (de la 17 la 19%), a turismului rural (de la 14 % în 2010 la 17% în acest an) şi a serviciilor (de la 5 la 8%).

____________________________________________________________

Despre goodbee Credit IFN:

Good.bee Credit IFN SA este o instituţie financiară non-bancară al cărei obiect de activitate principal este acordarea de credite unei categorii de întreprinzători mici şi mijlocii care au acces dificil la resurse financiare, de expertiză şi consultanţă: întreprinzători, agricultori şi meseriaşi din mediul rural şi din oraşele mici.
Compania a fost înfiinţată în anul 2008, printr-un parteneriat între Fundaţia Centrul pentru Dezvoltare Economică (FDCE) şi goodbee Holding, după un istoric de opt ani pe piaţa microcreditării din România al fundaţiei din România. CDE a inceput derularea programelor de microfinanţare în anul 2000, cu sprijinul Fundaţiei Soros. Good.bee Credit IFN îşi desfăşoară activitatea sub supravegherea Băncii Naţionale a României, ca instituţie financiară nebancară.

Persoană de contact:

Cristiana Totolici
Junior Consultant Relaţii Publice şi Comunicare

Accesaţi  www.goodbeecredit.ro pentru detalii şi coordonatele de contact ale celor 11 birouri regionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii