Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:07 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UniCredit Ţiriac Bank a finanţat întreprinderile mici şi mijlocii cu aproape 86 milioane de euro prin intermediul iniţiativei JEREMIE

ro

12 Aug, 2015 18:49 1526 Marime text
UniCredit Ţiriac Bank, una dintre principalele instituţii bancare din România, a acordat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) un număr de 326 de împrumuturi noi pentru investiţii, extindere şi susţinerea nevoii de capital prin intermediul iniţiativei JEREMIE, valoarea totală a împrumuturilor acordate ridicându-se la 85,7 milioane de euro.
 
Administrată de Fondul European de Investiţii (FEI), iniţiativa comunitară JEREMIE* urmăreşte îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare prin intermediul instrumentelor financiare acordate din fonduri structurale. În România, iniţiativa JEREMIE este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013, din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.
 
Finanţările acordate de UniCredit Ţiriac Bank IMM-urilor din România în baza acordului încheiat cu FEI, până la finele termenului de implementare a acestuia, respectiv iunie 2015, corespund unei rate de absorbţie de circa 98% din valoarea totală de 87,5 milioane euro disponibile a fi acordate în cadrul initiaţivei JEREMIE.
 
“Ne bucură faptul că am reuşit o promovare atât de bună a acestei iniţiative în rândul beneficiarilor potenţiali şi ne reafirmăm angajamentul de a susţine în continuare în mod activ investiţiile şi extinderea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, care constituie un segment strategic pentru bancă. În acest sens, în prezent analizăm inclusiv participarea în calitate de intermediar financiar în scheme de garantare derulate prin Fonduri Europene Structurale și de Investiţii aferente perioadei de programare 2014–2020”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Ţiriac Bank.
 
Astfel, IMM-urile au beneficiat de împrumuturi cu o rată a dobânzii mai mică cu până la 100 de puncte de bază faţă de împrumuturile obişnuite, de garanţii reduse şi zero costuri pentru garanţia JEREMIE.
 
La nivelul portofoliului de credite iniţiat în contextul iniţiativei în cadrul UniCredit Ţiriac Bank, valoarea medie a unui credit acordat este de aproximativ 263.000 euro, iar valoarea maximă acordată se ridică la 1,87 milioane de euro. Cele mai multe IMM-uri finanţate activează în domenii precum comerţul en-gros (aproximativ 38%), retail şi producţia de produse din hârtie, metal şi cauciuc.
 
Din punct de vedere al repartiţiei geografice, portofoliul este uniform distribuit la nivelul regiunilor de dezvoltare ale României. Regiunea care a înregistrat cea mai ridicată rată de absorbţie este Bucureşti-Ilfov (17% din valoarea portofoliului), urmată de regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est şi Sud-Vest, fiecare cu aproximativ 13%.
 
Notă: * JEREMIE - „Resurse europene comune pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii”
 
Despre UniCredit Ţiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse pentru toate categoriile de clienţi.
Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

 
Despre Fondul European de Investiţii (FEI)
Principala misiune a FEI, instituţie deţinută în principal de Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană, este de a susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. FEI dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanţare specifice acestui segment de piaţă. În acest sens, FEI promovează obiectivele Uniunii Europene în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi creării de locuri de muncă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii