Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

YouthBank Constanta – festivitate de premiere

ro

10 Jun, 2010 21:37 1306 Marime text

CONSTANȚA, 11 Iunie 2010- Proiectul YouthBank Constanţa va trage linie primului an de fapte bune ale liceenilor constănţeni, printr-un eveniment care îi va premia pe cei merituoşi, vineri, 11 iunie 2010, ora 13.00, în sala de conferinţe a Hotelului Balada Nej. Evenimentul festiv va reuni cei unsprezece voluntari YouthBank, parteneri ai programului, finanţatori, susţinători, cadre didactice, elevi de liceu.

Implementat pentru prima dată în Constanţa începând cu noiembrie 2009, YouthBank este un program administrat de către un grup de adolescenţi selectaţi şi instruiţi, care au strâns fonduri prin diferite metode ingenioase. Aceste fonduri au fost folosite apoi pentru susținerea unor inițiative de proiecte propuse și implementate de către liceeni. În Constanţa coordonatorul acestui program este Fundaţia Baylor Marea Neagră, iar partenerii naționali sunt Asociația pentru Relații Comunitare și BRD - Groupe Société Générale. Proiectul este finanţat de Guvernele Islandei, ale Principatului Liechtenstein şi al Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Întrebată despre proiect de către participanţii la a doua ediţie a Festivalului "Aplauze" - proiect finanţat din fondul YouthBank - Diana Ştefania Ţăţârcă, voluntar al echipei, spunea că: "YouthBank a fost o provocare, dar în acelaşi timp o oportunitate de a depăşi bariere neatinse până acum în Constanţa. Proiectul este inovator şi, deşi iniţial, ne părea o necunoscută frumos ambalată, s-a concretizat în proiecte care au reuşit să facă primul pas către o schimbare în comunitate."

Cele patru proiecte finanțate din fondului YouthBank, în valoare totală de 12.000 lei, au fost implementate de elevi ai Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, Liceului Teoretic Traian şi Colegiului Național Mihai Eminescu. Amenajarea curţii interioare a liceului, un festival naţional de teatru pentru elevi, o dezbatere "Tinerii găsesc soluții" cu rezoluţie pentru Inspectoratul Şcolar sau educarea prin comunicare asertivă reprezintă proiecte de succes, pornite din nevoile cotidiene ale elevilor.

Bianca Dordea, Director Comunicare BRD - Groupe Société Générale a declarat: „Susținem programul YouthBank încă de la lansarea lui la Cluj, în 2006 și ne bucurăm că începând cu această ediție a devenit un program național. Tinerii români au un potențial extraordinar iar YouthBank le oferă șansa de a-l pune în valoare. Implicându-i în rezolvarea problemelor comunităților locale, adolescenții sunt motivați să devină mai buni, sunt îndrumați să evolueze și să se perfecționeze ca lideri de opinie și ca manageri de top. Prin ei, investim în viitorul comunității noastre."

Partenerii locali ai proiectului YouthBank sunt: KPMG, CTV, Radio Constanţa, Cuget Liber şi Captain Go.

Presa constănţeană, care a relatat despre desfăşurarea proiectului, este invitată să ne susţină şi la acest moment de bilanţ, să cunoască eroii proiectelor şi să promoveze acţiunile de filantropie, de voluntariat, de implicare pentru cei din jur.

Găsiţi detalii complete despre programul YouthBank şi proiectele finanţate din acest fond pe site-ul www.youthbankromania.ro!

Pentru informații oficiale despre Mecanismul financiar SEE și Programul Norvegian de Cooperare, accesați: http://www.eeagrants.org.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii