Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:28 05 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, prin Centrul Enterprise Europe, este partener intr-un nou proiect finantat direct de Comisia Europeana, „RO-SMEP/Panels - a two way communication RO-EU".

ro

24 Jun, 2010 18:33 1312 Marime text
Proiectul are acoperire nationala si are ca obiectiv implicarea firmelor in procesul de elaborare a politicilor si legislatiei europene ce vizeaza mediul de afaceri, prin participarea la consultari publice. Fiecare din cei 9 parteneri ai proiectului va organiza la nivel local grupuri de lucru - paneluri - cu ocazia consultarilor lansate de Comisia Europeana, in care firmele isi vor putea exprima opiniile privind impactul schimbarilor propuse de Comisie asupra activitatii lor.

In acest context , in data de 23 iunie 2010, la sediul CCINA Constanta, a avut loc primul panel, cu tema:

Noul cadru legislativ pentru comercializarea produselor: propunere de

armonizare cu Decizia 768/2008 (instituirea unui cadru comun pentru

comercializarea produselor) a 10 directive de produs:

Directiva tensiunii joase (2006/95/EEC), Directiva recipientelor simple sub presiune (2009/105/EC); Directiva instrumentelor de cântărire neautomate (90/384/CEE); Directiva explozivilor civili (93/15/CEE); Directiva ATEX (94/9/CE) referitoare la echipamentele şi sistemele de protecţie destinate utilizării în atmosfere potenţial explozive; Directiva ascensoarelor (95/16/CE); Directiva echipamentelor sub presiune (97/23/CE); Directiva instrumentelor de măsurat (2004/22/CE; Directiva compatibilitatii electromagnetice (2004/108/CE); Directiva articolelor pirotehnice (2007/23/CE) .

IMM-urile participante au avut posibilitatea de a isi exprima opinia cu privire la propunerea de aliniere a legislaţiei, tinand cont de trei obiective principale: abordarea problemei neconformitatii cu cerinţele de produs existente, abordarea problemelor in indeplinirea functiilor de catre anumite organisme notificate, abordarea nepotrivirilor/incoerentelor pe chestiuni controversate din legislaţia actuală.

Panelul a fost moderat de un specialist in domeniu, care a prezentat documentele supuse consultarii, atat directivele europene cat si transpunerea in legislatia nationala, propunerile Comisiei pentru armonizarea legislatiei, a ajutat firmele sa inteleaga modul in care le va fi afectata activitatea, precum si sa isi exprime opiniile privind impactul schimbarilor propuse de Comisie asupra activitatii lor.

Participarea a fost gratuita si deschisa tuturor firmelor interesate.

Comisia Europeana si persoanele care actioneaza in numele Comisiei Europene nu sunt responsabile pentru modul in care poate fi utilizata informatia continuta aici. Punctele de vedere din aceasta publicatie apartin autorilor si nu reflecta in mod necesar politicile Comisiei Europene.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii