Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCINA va finaliza la sfarsitul lunii decembrie 2011 implementarea proiectului IPRforSEE

ro

13 Dec, 2011 15:24 1349 Marime text

Camera de Comert, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa va finaliza la sfarsitul lunii decembrie 2011 implementarea proiectului IPRforSEE (finantat de Programul de Cooperare Teritoriala Sud Estul Europei), care a contribuit la cresterea competitivitatii IMMurilor in zona Europei de Sud Est prin imbunatatirea activitatilor de constientizare si prin dezvoltarea de instrumente in domeniul protectiei proprietatii intelectuale.

Proiectul a fost coordonat de Camera de Comert din Venetia (Italia) fiind implementat de 10 parteneri, din 6 tari (Italia, Austria, Ungaria, Serbia, Romania si Grecia). Activitatile proiectului au inceput in anul 2009 cu o analiza a serviciilor disponibile si a nevoilor IMM-urilor pentru a identifica 6 servicii inovative. Acestea au fost dezvoltate si s-a creat cate un set de instrumente care vor fi utilizate de organizatiile pentru sprijinirea afacerilor, instruite prin module moderne e-learning.  Aceste  servicii au fost testate in fiecare din cele 6 tari (cate 2 servicii pe tara) pe cate un grup pilot de IMM-uri, din diferite sectoare economice, sub indrumarea organizatiilor nationale pentru protectia proprietatii intelectuale (in Romania OSIM), dupa care se vor livra in mod curent.

In Romania s-au implementat si vor fi disponibile 2 servicii inovative: “Proprietatea intelectuala pentru firme nou infiintate” si “Târguri-expoziţii şi protecţia proprietăţii intelectuale” (instrumente: pliantul «Proprietatea intelectuala – acorda-i atentie», lista de orientare «Asa da si Asa nu», brosura «Ghid inteligent de protectie intelectuala»).

Cu deosebită stimă,

Mihai DARABAN,
Preşedinte CCINA Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii