Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorii acreditaţi la Bucureşti sunt optimişti privind viitorul economic al României

ro

31 Jan, 2011 23:30 1168 Marime text
Bucureşti, 27 ianuarie 2011 - Cea de-a treia ediţie a recepţiei oferite de Camera de Comerţ şi Industrie a României în onoarea membrilor Corpului Diplomatic acreditaţi la Bucureşti, a avut loc în Aula Candelabrelor din Palatul Camerei de Comerţ, marcând aniversarea a 147 de ani de la înfiinţarea primei Camere de Comerţ din România, în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Excelenţa Sa, domnul Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a spus în cuvântul de bun venit că doreşte ca această „sărbătoare a Camerelor de Comerţ să fie un prilej de cunoaştere între corpul diplomatic, oamenii de afaceri, mediul politic şi preşedinţii Camerelor de Comerţ din România".

De asemenea, a amintit şi faptul că, în 1990, odată cu revenirea la un regim democratic şi stat de drept, în România, Petre Roman, Premierul primului guvern democratic, a semnat şi decretul lege de reînfiinţare a Camerelor de Comerţ, după 50 de ani de suspendare a activităţii lor.

„La numai câteva săptămâni după căderea vechiului regim dictatorial, am ştiut că printre lucrurile pe care trebuia să le fac şi pe care vroiam să le fac, era să reînfiinţez aceste instituţii importante, ca organizaţii neguvernamentale, autonome, reprezentante ale mediului de afaceri în România. Sunt convins că am făcut foarte bine şi, acum, după aproape 21 de ani, cred că mai sunt multe de făcut pentru ca aceste camere de comerţ să devină adevăraţi promotori ai economiei româneşti", a declarat Petre Roman.

Referindu-se la perioada foarte dificilă pe care o traversează ţara noastră, Ion Ţiriac, unul dintre cei mai proeminenţi oameni de afaceri români, a subliniat că se întrezăresc semne de redresare din criza economică mondială. „După normalizare, sperăm că ne vom ridica şi noi (românii- n.n.) şi vom începe să alergăm, pentru că sunt atâtea lucruri de făcut...Sunt convins că investitorii vor reveni în număr mare, aşa cum erau cu şase-şapte ani în urmă, înainte de declanşarea crizei". Camerele de Comerţ care au rol de mediator între investitorii străini şi partea română, „ asemenea dirijorului unei simfonii. Prezenţa dvs, astăzi, aici, dovedeşte ce rol important are Camera de Comerţ a României în economia ţării şi că va avea un rol şi mai important în viitor. România era una dintre puterile economice ale Europei, înaintea celui de-al doilea război mondial şi încă mai cred că îşi va găsi locul pe care-l merită în Uniunea Europeană, în anii următori", a afirmat ion Ţiriac.

Optimism cu privire la şansele de redresare a raporturilor economice bilaterale am remarcat şi în rândul celorlalţi ambasadori şi membri ai misiunilor diplomatice prezenţi la evenimentul organizat în Aula Candelabrelor din Palatul Camerei de Comerţ.

La evenimentul de gală au participat ambasadori şi consilieri economici, oficiali de rang înalt ai administraţiei publice centrale, preşedinţi ai camerelor de comerţ şi industrie judeţene şi ai camerelor bilaterale, importanţi oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai mass media.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii