Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Algeriene Democratice şi Populare, Excelenţa Sa Habib Chawky Hamraoui, în vizită la Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României

ro

10 Nov, 2010 18:22 1055 Marime text
Bucureşti, 09 noiembrie 2010 - Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Excelenţa Sa domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale domnului Habib Chawky Hamraoui, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Algeriei la Bucureşti

"Prezenţa Excelenţei Voastre mă bucură pentru două motive: privilegiul de a întâlni un diplomat şi un jurnalist de calibrul dumneavoastră, şi împărtăşirea obiectivelor economice ce reprezintă o componentă importantă a mandatului unui ambasador, într-o lume fără frontiere", a declarat Preşedintele CCIR în cuvântul de bun venit adresat Ambasadorului Algeriei.

Excelenţa Sa dl. Habib Chawky Hamraoui a menţionat că, în misiunea unui diplomat de a deschide uşi, e prioritar să bată la uşa potrivită, fapt ce justifică vizita la Camera Naţională, şi a mulţumit E.S. d-lui Mihail M. Vlasov pentru sinceritatea şi deschiderea cu care i-a vorbit despre activitatea sa în cadrul Sistemului Cameral, dar şi ca om de afaceri şi avocat. Excelenţa Sa a comunicat intenţia sa de a înainta Camerei de Comerţ şi Industrie Algeriene propunerea de a vizita România în primul trimestru al anului 2011, cu scopul de a facilita consolidarea cadrului de cooperare directă, rapidă, pragmatică şi bazată pe încredere, între oamenii de afaceri algerieni şi români.

Programul algerian de investiţii 2010 - 2014 trebuie să fie principalul punct de discuţie de pe agenda întâlnirii dintre reprezentanţii economici algerieni şi români, care se preconizează să aibă loc în cursul anului viitor la Bucureşti. Cadrul unui forum de afaceri reprezintă cea mai bună metodă de identificare şi evaluare a sectoarelor economice în care România îşi va putea oferi expertiza şi ulterior accesa proiecte al căror cuantum este de 286 miliarde USD.

Pentru că odată cu dezvoltarea relaţiilor comericale, conflictele şi litigiile devin inevitabile, Execelenţa Sa dl. Mihail M. Vlasov a vorbit despre maniera eficientă, promptă şi confidenţială a rezolvării disputelor comerciale prin arbitraj, promovând astfel posibilitatea de a avea un arbitru algerian în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii