Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Eritreea, Excelenţa Sa Teclay Minassie Asgedom în vizită la Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

05 Nov, 2010 17:37 1064 Marime text
Excelenţa Sa Teclay Minassie Asgedom, Ambasadorul Eritreei a făcut o vizită de curtoazie Preşedintelui CCIR, E.S. domnul Mihail M. Vlasov.

Preşedintele Camerei Naţionale a salutat prezenţa domnului Ambasador şi şi-a manifestat convingerea privind importanţa implicării şefilor Misiunilor Diplomatice în conturarea premiselor de creare şi dezvoltare a relaţiilor economice ale propriei ţări cu cele străine.

Întâlnirea care a avut loc la Palatul Camerei Naţionale a avut ca scop transmiterea mesajului Ambasadorului Eritreei referitor la situaţia acestui nou stat, care după 30 de ani de război şi la 17 ani de la obţinerea suveranităţii, doreşte crearea unui cadru de colaborare prin care organizaţiile economice eritreene să împărtăşească din experienţa organizaţiilor cu tradiţie, cum este şi cazul Camerei de Comerţ şi Industire a României.

Poziţionarea geografică, poartă de acces spre Africa şi deschiderea la Marea Roşie, precum şi prezenţa resurselor naturale: aur, fier, marmură, granit ş.a. constituie un potenţial economic deosebit al Eritreei. Obiectivul principal al autorităţilor eritreene îl reprezintă modificarea statutului de importator net şi creşterea comerţului, dar mai ales atragerea investiţiilor străine în ţară, în prezent majoritatea proiectelor fiind derulate în domeniul mineritului. Alte două sectoare în care se urmăreşte atragerea capitalului străin sunt industria uşoară şi turismul.

Aflat în România cu prilejul unei vizitie oficiale, şeful Misiunii Permanente a Eritreei, cu sediul la Moscova, a planificat întâlnirea cu Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României cu obiectivul precis de a facilita realizarea legăturii cu Camera de Comerţ Naţională din Eritreea, pentru schimbul de informaţii şi împărtăşirea de bune practici în interesul reciproc al celor două comunităţi de afaceri.

Birou Relaţii Externe

Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii