Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Camera de Comerţ bilaterală implicată într-un proiect important de dezvoltare durabilă"

ro

25 Nov, 2010 17:34 1390 Marime text
Bucureşti, 24 noiembrie 2010: Camera de Comerţ şi Industrie România - Japonia (CCIRJ) a anunţat implicarea într-un proiect de protecţie a mediului într-un sit protejat, cu o suprafaţă de 90.000 de ha , în valoare de 4,9 milioane de euro, în cadrul programului european Natura 2000, în calitate de administrator delegat de Ministerul Mediului şi Pădurilor al. Proiectul va fi demarat începând din martie anul viitor, după cum a spus Preşedintele CCIRJ, dl Mihai Prundianu, cu ocazia aniversării primului an de existenţă al Camerei bilaterale, eveniment sărbătorit la Camera de Comerţ şi Industrie a României, în prezenţa E.S. dl. Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei în România şi a numeroşi oameni de afaceri.

„Camera de Comerţ şi Industrie România - Japonia a apărut în urmă cu un an ca o necesitate care trebuia îndeplinită şi are în conducerea ei oameni de afaceri puternici care au şi forţa şi energia de a impulsiona dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări", a declarat dl Jose Iacobescu, Preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ şi Industrie Bilaterale din România (UCCIBR).

În contextul în care statisticile arată un nivel modest al schimburilor comerciale, „este foarte important ca prin activitatea lor, Camera de Comerţ România - Japonia şi Camera de Comerţ şi Industrie a României să ofere mai multe şanse companiilor din România şi Japonia să dezvolte relaţii economice bilaterale. Doresc ca în cooperare cu Camerele de Comerţ să promovăm schimbul de delegaţii de afaceri între ţările noastre", a spus E.S. dl. Natsuo Amemiya.

Şeful misiunii diplomatice nipone s-a arătat optimist cu privire la viitorul relaţiilor economice bilaterale şi a vorbit despre şansele de majorare a importului românesc în Japonia, dar şi a investiţiilor japoneze în România.

Proiectul privind administrarea sitului protejat Nordul Gorjului de vest cuprinde o suprafaţă protejată de 90.000 de ha, cu 45 de rezervaţii naturale, dintre care 15 sunt de interes naţional şi restul de interes comunitar, cele mai cunoscute fiind Cheile Sohodorului, Cheile Tismanei şi una dintre pădurile seculare ale României. Obiectivul este în primul rând păstrarea biodiversităţii şi conservarea ecosistemului, în condiţiile dezvoltării turismului.

„În această zonă turismul este zero, pentru că, deşi pare o zonă virgină, este exploatată anapoda", a declarat dl Mihai Prundianu.

La sfârşitul lui 2009 schimburile bilaterale româno-japoneze se ridicau la un volum de 268 de milioane de euro. În prezent, în România, există 231 de societăţi mixte româno-japoneze cu capital social investit de 161.068,8 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii