Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comerţ Naţională a României şi Ambasada Irlandei la Bucureşti au stabilit o agendă comună de lucru pentru prima jumătate a anului 2013 - Preşedinţia irlandeză a Consiliului Uniunii Europene

ro

26 Jul, 2012 21:17 1105 Marime text

Bucureşti, 25 iulie 2012: Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Republicii Irlanda la Bucureşti, Domnul Oliver Grogan.

Excelenţa Sa Preşedintele Camerei Naţionale a prezentat încă de la început relaţiile bune pe care Camera Naţională le are cu Ambasadele acreditate la Bucureşti şi Gala organizată de Camera Naţională în onoarea Ambasadorilor, care va ajunge în luna ianuarie la a cincea ediţie. Excelenţa Sa a subliniat necesitatea consolidării relaţiilor de cooperare dintre Camera Naţională şi Ambasade, Înalţii Demnitari acreditaţi la Bucureşti fiind direct implicaţi în viaţa economică. În acest context, ES Preşedintele Camerei Naţionale a amintit, printr-un scurt istoric al Sistemului Cameral din România, de originile primei Camere de Comerţ, înfiinţată în 1864 de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza „la recomandările, dacă nu chiar la presiunea Ambasadorilor Marilor Puteri acreditaţi la Bucureşti în acea vreme".

Excelenţa Sa Ambasadorul Irlandei a precizat că, în timpul mandatului său, început în luna februarie a.c., doreşte să continue buna relaţie cu Camera Naţională dezvoltată de predecesorul său, ES Domnul John Morohan. De asemenea, Excelenţa Sa Ambasadorul Irlandei a menţionat nivelul bun al schimburilor comerciale bilaterale dintre România şi Irlanda, subliniind însă efectele negative pe care criza economică globală le are asupra investiţiilor irlandeze în România. Cu toate acestea, Excelenţa Sa a făcut referire la numărul mare de multinaţionale americane care au sediul central din Europa în Irlanda, precum Microsoft, Google sau Citibank, al căror interes pentru România continuă să fie unul deosebit de ridicat.

ES Preşdintele Camerei Naţionale a prezentat organizarea Sistemului Cameral din România şi a vorbit oaspetelui irlandez despre rolul şi funcţionarea Camerei Naţionale - de protocol şi de reprezentare a membrilor săi, cele 42 de Camere de Comerţ Judeţene, cele 34 de Camere de Comerţ Bilaterale, printre care şi Camera de Comerţ şi Industrie România - Irlanda şi membrii asociaţi.

Excelenţa Sa Ambasadorul Irlandei a apreciat că ţara pe care o reprezintă a demonstrat încă o dată ataşamentul faţă de partenerii săi europeni, menţionând decizia Guvernului de la Dublin, de săptămâna trecută, de a ridica toate restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, exprimându-şi convingerea că măsurile luate de Irlanda nu fac altceva decât să consolideze şi să intensifice cooperarea dintre cele două state.

Excelenţa Sa Preşedintele Camerei Naţionale şi-a exprimat convingerea că atât România şi Irlanda, cât şi partenerii europeni ai celor două ţări vor reuşi să depăşească dificila criză economică prin măsuri menite să sprijine oamenii de afaceri, să stimuleze consumul şi creşterea economică. În acest context, ES a propus Ambasadei includerea unui arbitru irlandez pe lista de arbitri străini ai Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

La rândul său, Excelenţa Sa Ambasadorul Irlandei a amintit că începând cu data de 1 ianuarie 2013 Irlanda va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. Cu acest prilej Ambasada Irlandei doreşte să organizeze un eveniment economic de amploare în prima jumătate a anului viitor şi a invitat Camera Naţională să fie partener al acestei iniţiative.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii