Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comerţ şi Industrie a României atrage investitori turkmeni în România

ro

11 May, 2011 23:25 1210 Marime text

Bucureşti, 11 mai: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vrancea şi Director General Adjunct al S.C. Romexpo S.A., dl Sorin Vornic, a primit la Palatul Camerei Naţionale, o delegaţie din Republica Turkmenistan, condusă de E.S. dl Oraymyrat Gurbannazarov, Viceprim-Ministru al Turkmenistanului. La întâlnire au participat şi dl Palvan Taganov, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Turkmenistan, Veli Velizev, Directorul Asociaţiei de Industrie Alimentară, Saberdi Meredov, Directorul Bursei de Stat a Produselor şi Mărfurilor, Alexandr Dadayev, Directorul Uniunii Oamenilor de Afaceri din Turkmenistan.

„Vizita dumneavoastră aici, în afara faptului că ne onoreză ca şi prezenţă, consider că este deosebit de importantă pentru stabilirea unor relaţii de colaborare între mediul de afaceri din România şi mediul de afaceri din Turkmenistan şi vă vom sprijini în efortul dumneavoastră pentru stabilirea unor relaţii concrete de afaceri cu orice firma din ţară noastră. Putem face foarte multe lucruri împreună astfel încât să devenim o zonă prosperă şi acest lucru depinde numai de noi, oamenii. Mesajul meu este mesajul adresat unor prieteni şi nu doar unor parteneri de discuţie la o masă rotundă", a declarat dl. Sorin Vornic, Preşedintele CCI Vrancea.

Preşedintele Bursei Române de Mărfuri, dl Septimiu Stoica, de asemenea prezent la această întâlnire, a făcut o scurtă prezentare a produselor care se comercializează prin Bursă: produsele petroliere, energia electrică, cărbune, materiale de construcţii, cereale şi produse agricole, dar şi mărfuri speciale cum ar fi certificatele de emisie de dioxid de carbon, manifestându-şi speranţa ca pe viitor să dezvolte activitatea bursei, inclusiv în comerţul exterior, fiind deschişi la orice gen de colaborare.

„Schimbul de mărfuri dintre Turkmenistan şi România a scăzut din 2009 şi până în prezent, această întâlnire oferindu-ne oportunitatea de a discuta despre acest lucru. În această perioadă Turkmenistanul a început să-şi dezvolte relaţii în toate ţările lumii. Dorim să dezvoltăm relaţiile de colaborare mai ales prin camerele de comerţ care organizează expoziţii şi târguri. În Turkmenistan textilele ocupă un rol foarte important, exportăm în principal în Europa şi America. De aceea, dorim să avem cât mai multe întâlniri cu reprezentanţi din industria textilelor, şi nu numai. Dorim ca vizita în România să fie una productivă, cu rezultate, relaţiile noastre să ajungă să fie ca cele de dinainte de 2008", a declarat E.S. dl Oraymyrat Gurbannazarov, Viceprim-Ministru al Turkmenistanului.

Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii