Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat CCINA - Marti, 05 Aprilie 2011

ro

05 Apr, 2011 16:54 1293 Marime text

Camera de Comert, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa implementeaza proiectul IPRforSEE (finantat de Programul de Cooperare Teritoriala Sud Estul Europei), care si-a propus sa contribuie la cresterea competitivitatii IMMurilor in zona Europei de Sud Est prin imbunatatirea activitatilor de constientizare si prin dezvoltarea de instrumente in domeniul protectiei proprietatii intelectuale.

 

Proiectul este coordonat de Camera de Comert din Venetia (Italia) fiind implementat de 10 parteneri, din 6 tari (Italia, Austria, Ungaria, Serbia, Romania si Grecia). Activitatile proiectului au inceput in anul 2009 cu o analiza a serviciilor disponibile si a nevoilor IMM-urilor pentru a identifica 6 servicii inovative. Acestea au fost dezvoltate si s-a creat cate un set de instrumente care vor fi utilizate de organizatiile pentru sprijinirea afacerilor, instruite prin module moderne e-learning. Aceste servicii vor fi testate, in fiecare din cele 6 tari, pe cate un grup pilot de IMM-uri, din diferite sectoare economice, sub indrumarea organizatiilor nationale pentru protectia proprietatii intelectuale (in Romania OSIM), dupa care se vor livra in mod curent, ca urmare a unei promovari adecvate.

 

In acest context va invităm să participaţi la Seminarul de promovare a proiectului si a actiunilor pilot:

 

"Importanta si rolul protectiei proprietatii intelectuale pentru firmele aflate la inceputul activitatii, cat si pentru firmele care participa la targuri si expozitii nationale si internationale "

 

Evenimentul va avea loc în data de 7 aprilie 2011, ora 10.30, la Sala de conferinţe a CCINA Constanţa, Bdul Alexandru Lăpuşneanu 185A (fosta Banca a Religiilor), etaj II.

 

Agenda evenimentului va include:

 

- Prezentarea generala a proiectului: obiective, activitati, rezultate;

 

- Prezentarea serviciului de informare primara si consultanta pentru firme: ce trebuie sa stie o firma la inceputul activitatii despre protectia marcii, brevete, design;

 

- Prezentarea serviciului de informare si consultanta pentru firme care participa la expozitii: cum sa evite contrafacerea.

 

Participarea firmelor este gratuita prin transmiterea confirmarii până în data 5 aprilie 2011.

 

Persoane de contact: Adriana Barothi, tel: 0241-618475 , e-mail: adriana.barothi@ccina.ro sau Corina Ürmösi, tel:0241 550960, e-mail:een@ccina.ro.

 

Cu deosebită stimă,

 

 

 

Mihai DARABAN,

 

Preşedinte CCINA Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii